Κύπρος

Επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες στο όνομα του AirBnb

Θύματα διαδικτυακής απάτης φέρεται να έπεσαν ανυποψίαστοι πολίτες, στο όνομα της πλατφόρμας καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων AirBnb.

Η αστυνομία έχει ήδη ενώπιον τις έξι καταγγελίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα η μία καταγγελία έγινε χθες και αφορά την απόσπαση χρηματικού ποσού ύψους 7.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πολίτες προέβησαν σε καταγγελία αναφέροντας ότι ιστοσελίδα που μοιάζει με την Airbnb, τους εξαπάτησε και τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για τη λεγόμενη ψευδή λίστα ακινήτων (fake listing properties), μέσω της οποίας επιτήδειοι χρησιμοποιούν ψεύτικο email και πλαστή ιστοσελίδα -με μικρή παραλλαγή- και παρουσιάζονται σαν εκπρόσωποι ακινήτων, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα.

Αν πιστεύεις ότι έχεις λάβει ψεύτικο email που οδηγεί σε πλαστή ιστοσελίδα, η οποία ζητά εμπιστευτικές πληροφορίες, τότε μην προχωρήσεις σε αποστολή χρημάτων.

Για να μην γίνεις εσύ το επόμενο θύμα των επιτήδειων, διάβασε τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να καταλάβεις αν ένα email είναι ψεύτικο στην επίσημη ιστοσελίδα του AirBnb.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close