ΔιεθνήΕιδήσεις

Ο Ερντογάν απειλεί την ΕΕ με 3,6 εκατ. Σύριους πρόσφυγες

Με άνοιγμα των συνόρων σε εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες απειλεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εάν χαρακτηρίσουν «κατοχή» την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία.

Μιλώντας σε μέλη του κόμματος του, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «Αν επιχειρήσετε να περιγράψετε την επιχείρησή μας ως μια κίνηση κατάληψης (σ.σ. της βόρειας Συρίας), θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη».

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην ΕΕ λέγοντας ότι «δεν ήταν ποτέ ειλικρινής και έχει «παίξει καθυστερήσεις» με την Τουρκία από το 1963 ότι θα γίνει μέλος της».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους είπε για την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «δεν πληρώνουν τα 3 δισ. ευρώ που υποσχέθηκαν στην Τουρκία ενώ η χώρα μας έχει ξοδέψει 40 εκατ. δολάρια χωρίς να πάρει τίποτα από την Ευρώπη».

Όσον αφορά την τουρκική επιχείρηση «Πηγή άνοιξης» στη βόρεια Συρία ο Ερντογάν υποστήριξε ότι από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης οπότε και ξεκίνησε, «έχουμε εξουδετερώσει 109 τρομοκράτες».

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε επίσης τόσο στη Σαουδική Αραβία όσο και στην Αίγυπτο που επέκριναν την τουρκική εισβολή στη Συρία.

«Δεν αποδεχόμαστε την κριτική γι’ αυτή την επιχείρηση. Η Σαουδική Αραβία να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Ποιος έκανε έτσι την Υεμένη; Αυτό να κοιτάξετε πρώτα. Καταστρέψατε την Υεμένη. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε για το βήμα που κάναμε για την ενότητα της Συρίας. Ειδικά η Αίγυπτος δεν δικαιούται να ομιλεί. Σκοτώνετε τη δημοκρατία στη χώρα σας. Βάλατε τον Μόρσι, που εξελέγη με ποσοστό 52% να τον καταδικάσει δικαστήριο σε θάνατο. Ο Σίσι τον καταδίκασε…», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close