Κύπρος

Η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου διαψεύδει τα δημοσιεύματα για το κατασκοπευτικό βαν

Ο πρόεδρος της κοινότητας έγινε στόχος απειλών από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με την Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου.

Η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου απορρίπτει τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες σε σχέση με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, η  Εβραϊκή Κοινότητα διέψευσε την οποιαδήποτε διασύνδεση του προέδρου της κοινότητας με την υπόθεση και ισχυρίστηκε ότι οι συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και παράγοντες είναι στο πλαίσιο του ρόλου του, για τον οποίο και έγινε στόχος απειλών από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις στο παρελθόν.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η εταιρεία WiSpire σε ανακοίνωση της απέρριψε τις κατηγορίες περί κατασκοπειών και παραβιάσεων και ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο δεν υπήρξε ποτέ ενεργό στην Κύπρο παρά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς και πως έγιναν δοκιμές μόνο σε συσκευές που ανήκαν στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση της Εβραϊκής Κοινότητας Κύπρου

«Η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου και η ηγεσία αυτής, εκφράζουν τις σοβαρές τους ανησυχίες σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και απορρίπτουν τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς και κατηγορίες.

• Ο Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας δεν είναι ο ιδιοκτήτης του εν’ λόγω βαν, ούτε είναι μέτοχος ή κατέχει οποιαδήποτε θέση στις εταιρείες για τις οποίες γίνεται λόγος στον τύπο σε σχέση με αυτό.

• Μέρος του ρόλου του Προέδρου της Κοινότητας είναι οι διάφορες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και παράγοντες, καθώς και με άτομα τα οποία δεν ανήκουν στον πολιτικό χώρο, με τους οποίους συζητούνται θέματα που αφορούν την Εβραϊκή Κοινότητα στην Κύπρο.

• Λόγω του ρόλου του αυτού, ο Πρόεδρος της Κοινότητας υπήρξε στο παρελθόν στόχος απειλών από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, για αυτό τον λόγο οι αρμόδιες αρχές του παρείχαν αστυνομική προστασία.

• Η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρο σέβεται και τηρεί τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεργάζεται πλήρως με τις Κυπριακές αρχές σε σχέση με οποιοδήποτε θέμα.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε της αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για την συνεχή συνεργασία και υποστήριξη».

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close