Ευρωεκλογές 2019: Προεκλογικός τέλος, ώρα για την κάλπη

Cyprus - EU Elections

Η αυλαία μίας αρκετά έντονης προεκλογικής εκστρατείας έπεσε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με τους μηχανισμούς των κομμάτων, ωστόσο, να εντείνουν και να κορυφώνουν στις ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Στο μενού της μακράς και έντονης προεκλογικής εκστρατείας που ζήσαμε ενόψει Ευρωεκλογών, περίοπτη θέση καταλαμβάνει η κλιμακούμενη σφοδρή σύγκρουση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με το ΑΚΕΛ για σειρά ζητημάτων.

Η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη σε «μηδενικά», κατά την πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, αναφερόμενος στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα μιας συγκρουσιακής πορείας που σε κάποιες στιγμές ενδεχομένως και να ξέφυγε των ορίων, και από τις δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα, αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης αποτέλεσαν οι…Τουρκοκύπριοι, τόσο σε ό,τι αφορά την παρουσία του Νιαζί Κιζίλγουρεκ στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ όσο και σε σχέση με την μαζική, όπως εκτιμάται να είναι, προσέλευση τους στις κάλπες.

Συναφώς, στα highlights της προεκλογικής περιόδου περνά η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη σε… δανεικά (σ.σ. εννοώντας τις ψήφους Τ/κ τις οποίες το ΑΚΕΛ προσδοκά να προσθέσει στη δεξαμενή του), καθώς και η επιθετική τακτική που ακολουθήθηκε από πλευράς ΔΗΣΥ κατά του Τ/κ υποψήφιου του ΑΚΕΛ.

Σφοδρές αντιπαραθέσεις όμως δεν υπήρξαν μόνο μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών στρατοπέδων, αλλά και μεταξύ των…μικρότερων.

Στο πλαίσιο αυτό, το προεκλογικό σκηνικό πήρε φωτιά, με φόντο την έκτη έδρα, μετά τις καταγγελίες κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και ειδικά της ΕΔΕΚ, για φυγόστρατα στελέχη της ηγετικής πυραμίδας του ΕΛΑΜ, ενώ μια δήλωση του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου για «ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο» που το κόμμα του μπορεί να εφαρμόσει, αποτέλεσε επίσης αφορμή για έντονες αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς στην αρένα των Ευρωεκλογών.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com