OE TEAM STUFF

Ευρωεκλογές 2019: Οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ

Το ψηφοδέλτιο με τους 6 υποψηφίους της για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, ανακοίνωσε η Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ).

Η ΔΗΠΑ παρουσίασε τα έξι πρόσωπα που θα κατέλθουν ως υποψήφιοι στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (23/2) στον Πολυχώρο «Cosmopolis», στον Κόρνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΠΑ, το ψηφοδέλτιο με τους έξι υποψήφιους Ευρωβουλευτές επικυρώθηκε από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της παράταξης.

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Παράταξης είναι (με αλφαβητική σειρά):

  • Αντιγόνη Παπαδοπούλου
  • Βάκης Ιακώβου
  • Γιάννος Λακκοτρύπης
  • Ελευθέριος Δημητρίου
  • Μαρίνος Κλεάνθους
  • Μιχάλης Ιωάννου

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων της ΔΗΠΑ για τις Ευρωεκλογές 2019.

Αντιγόνη Παπαδοπούλου, 64 ετών

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Μόρφου της κατεχόμενης Λευκωσίας, στις 8 Ιουλίου του 1954.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε Χημεία στις ΗΠΑ και την Μ. Βρετανία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΜΙΜ και στις Ανθρωπιστικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

ΕΡΓΑΣΙΑ
Από το 1978 εργαζόταν ως Διευθύντρια Ελέγχου Ποιότητας της ζύθο-βιομηχανίας «Carlsberg», ενώ το 2001 εγκατάλειψε την επαγγελματική σταδιοδρομία της καθώς είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
Εντάχθηκε στο ΔΗΚΟ από την ίδρυση του κι έπειτα ανελίχθηκε στις ιεραρχικές βαθμίδες του κόμματος, καθώς επίσης σε πολιτειακά αξιώματα στα οποία κατά καιρούς εξελέγη.

Σε κομματικό επίπεδο διετέλεσε πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του ΔΗΚΟ (1994-2009), αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ (1998-1999), μέλος Κεντρικής Επιτροπής και Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ (1994-2009).

Διετέλεσε, σε πολιτειακό επίπεδο, Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Στροβόλου (1991-1996), Δήμαρχος Μόρφου (1996-2001) και  μέλος του Κογκρέσου Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης (1996-2001).

Επίσης, διετέλεσε Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ (2001-2009), πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Κυπριακής Βουλής (2006-2009), αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Συμβουλίου της Ευρώπης (2003-2009) και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (2001-2009).

Βάκης Ιακώβου, 55 ετών

Ο Βάκης Ιακώβου γεννήθηκε στην Λεμεσό, το 1963.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε Οικονομικά στο South West University του Λονδίνου. Ακολούθως φοίτησε στο E.W Professional Center, όπου αποφοίτησε ως Λογιστής αποκτώντας αρχικά τον τίτλο του A.C.C.A και μετά τον τίτλο του Fellow Chartered Certified Accountant F.C.C.A.

ΕΡΓΑΣΙΑ
Με την επιστροφή του στην Κύπρο άνοιξε και διατηρεί το δικό του γραφείο στην Λεμεσό, υπό την ιδιότητα του ως εγκεκριμένος λογιστής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του ΚΟΑΓ καθώς επίσης και σε άλλα Διοικητικά συμβούλια ιδιωτικών οργανισμών.

Γιάννος Λακκοτρύπης, 46ετών

O Γιάννος Λακκοτρύπης γεννήθηκε στην Λευκωσία, στις 28 Απριλίου 1972.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου. Έκανε μεταπτυχιακό (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Cardiff της Ουαλίας, καθώς και μεταπτυχιακό (MSc) στην Ασφάλεια Πληροφοριών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Κατέχει τον τίτλο CEng (Chartered Engineer) από το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας (ΙΕΤ) του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατέχει επίσης δίπλωμα στην Διοίκηση Λιμένων από το πρόγραμμα συνεργασίας της Σιγκαπούρης.

ΕΡΓΑΣΙΑ
Εργάστηκε από το 1997 μέχρι το 2007 στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) σαν Λειτουργός Πληροφορικής Α’. Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής Πληροφορικής στην Αρχή Λιμένων Κύπρου καθώς και Λιμενάρχης Λιμανιού Λάρνακας και Βασιλικού.

Εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διάφορες Ευρωπαϊκές οδηγίες και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

ΔΡΑΣΗ
Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, κατακτώντας πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα. Υπήρξε επίσης ποδοσφαιριστής στο Κέντρο Νεότητος Μαρωνιτών και Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης.

Είναι μέλος του ΔΣ του Κέδρου, μέλος του ΔΣ του συνδέσμου «Αγία Μαρίνα Επιστροφή» καθώς και διορισμένος από τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών στην εκκλησιαστική επιτροπή Αγίας Μαρίνας.

Ελευθέριος Δημητρίου, ετών

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε Γεωπόνος και είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων σε εξειδικευμένους τομείς της γεωπονικής επιστήμης, διοίκησης επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

ΕΡΓΑΣΙΑ
Από το 2004 είναι Διευθυντικό Στέλεχος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Δικτύου Οικουμενικού Ελληνισμού «Μεγάλη Ελλάδα».
Συμμετείχε ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (Ελλάδα) στις ευρωεκλογές του 2009 και του 2014.

Μαρίνος Κλεάνθους, ετών

Ο Μαρίνος Κλεάνθους γεννήθηκε στην Λευκωσία. Κατάγεται από την Πάφο και τη Λεμεσό. Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Λοϊζίδου από την Γιαλούσα και έχει 2 παιδιά.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε νομική και δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη.

ΕΡΓΑΣΙΑ
Είναι δικηγόρος με εξειδίκευση την κατοχύρωση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών. Στα πλαίσια της επαγγελματικής του δράσης συνεργάστηκε με εταιρείες τεχνολογίας όπως Microsoft, Google, Blackberry και Apple.

Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως επισκέπτης καθηγητής της Νομικής . Μίλησε σε δεκάδες συνέδρια στο εξωτερικό για τα ζητήματα της ειδικότητάς του και είναι μέλος της Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας Κύπρου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το 2011 είναι δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς. Είναι Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάτης του ΚΕΝΘΕΑ σε ζητήματα εφαρμογής πολιτικών κατά των εξαρτήσεων των νέων.

Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Μιχάλη Ιωάννου, ετών 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close