OE TEAM STUFF

Ευρωεκλογές 2019: Οι υποψήφιοι του ΔΗΚΟ

Το ψηφοδέλτιο με τους 6 υποψήφιους του για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019, ανακοίνωσε το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ).

Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ σε σημερινή συνεδρίαση της, επικύρωσε το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΔΗΚΟ είναι (με αλφαβητική σειρά):

  • Άριστος Βασιλειάδης
  • Ελένη Θεοχάρους
  • Ζαχαρίας Κουλίας
  • Κατερίνα Χριστοφίδου
  • Κώστας Μαυρίδης
  • Μαρίνος Μουσιούττας

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε τα βιογραφικά των 6 υποψηφίων του ΔΗΚΟ για τις Ευρωεκλογές του 2019.

Άριστος Βασιλειάδης, 64 ετών

Vasiliades - DIKO - EU Election 2019O Άριστος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1954. Είναι γιος του πρώην Βουλευτή Πάφου Νίκου Βασιλειάδη και παντρεμένος με την Ελένη Παπαγεωργίου με την οποία έχουν 3 παιδιά.

ΣΠΟΥΔΑΣΕ
Είναι απόφοιτος του London School of Economics and Political Science, μέλος του Institute of Chartered Accountants of England and Wales, του Association of Chartered Certified Accountants και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

ΕΡΓΑΣΙΑ
Εργάσθηκε στην Price Waterhouse Λονδίνου (1979-1984), στον Όμιλο Εταιρειών ΛΑΤΣΗ ως ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου με έδρα την Αθήνα (1984-1996) και στον Όμιλο J&P Ελλάδος ως υψηλόβαθμος αξιωματούχος (1997-1999). Συνεργάσθηκε επίσης με άλλους ομίλους εταιρειών στην Ελλάδα και Αγγλία (2000-2005).

Από το 2005 ζει στην Πάφο και εργάζεται στο ιδιόκτητο λογιστικό – ελεγκτικό γραφείο Nicos A. Vassiliades & Sons Ltd.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ως φοιτητής, ήταν ο πρώτος εκλεγμένος εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ στο Δ.Σ. του Σ.Υ.Κ.Φ. Αγγλίας. Συμμετείχε στην ίδρυση του ΔΗΚΟ Αγγλίας και ΔΗΚΟ Ελλάδας.

Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. σωματείων και συλλόγων και είναι επίτιμος Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Πάφου.

Ελένη Θεοχάρους, 65 ετών

Theocharous - DIKO - EU Election 2019ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε στην Ιατρική και στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΕΡΓΑΣΙΑ
Είναι Καθηγήτρια Παιδοχειρουργικής και Παιδοουρολογίας, μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Τραύματος, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Κεντρικής Ασίας, Επίτιμη Διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειο, Σικτιβκάρ και Μινσκ.

Εργάστηκε εθελοντικά σε εμπόλεμες ζώνες ως χειρουργός. Εργάστηκε επίσης σε υποανάπτυκτες χώρες και σε περιοχές φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και σε περιβαλλοντικά προγράμματα προς αντιμετώπιση της απερήμωσης και της πείνας στις ερήμους Γκόμπι, Μπακανάα, Ναμίμπ, Νεγκέεμπ και Καλαχάρι και σε πολλές χώρες της Αφρικής. Εργάστηκε ως ιατρός σχεδόν σε όλες τις χώρες της Αφρικής.

Έχει επιτελέσει 33 χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Τιμήθηκε από την Γαλλική Κυβέρνηση με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής και το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Εθελοντισμού. Μία οδός στην Βοσνία φέρει το όνομα της και της δόθηκε ο τίτλος της Δημότου Στεπανακέρτ.

Τιμήθηκε επίσης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο τον Β’ με τον τίτλο της Αρχόντισσας των Εκκλησιών και του Οφικιαλίου του Αγίου Μάρκου.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις: Βραβείο Paul Harris, Βραβείο Margaret Goldwin, Βραβείο της Παναμερικανικής Αρμενικής Ομοσπονδίας, Βραβείο του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη, Χρυσό Μετάλλιο τιμής του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Ανώτατη τιμητική διάκριση του Πανεπιστημίου του Ερεβάν. Συνέγραψε επιστημονικές μελέτες και βιβλία.

Ως λογοτέχνης τιμήθηκε δύο φορές με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Ποιήσεως. Εξέδωσε 7 ποιητικές συλλογές. Διετέλεσε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Ευρωβουλής.

Ζαχαρίας Κουλίας, 68 ετών

Koulias - DIKO - EU Election 2019Γεννήθηκε στο Ριζοκάρπασο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, το 1950. Είναι νυμφευμένος με την Ανδριανή Παναγή, με την οποία απέκτησε ένα γιο και μία κόρη.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου του Δημοκρατικού Κόμματος από το 1999.

Διετέλεσε Αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων.

Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων.

Διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗ.ΚΟ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗ.ΚΟ. μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Κατερίνα Χριστοφίδου, 42 ετών

Christofidou - DIKO - EU Election 2019Η Κατερίνα Χριστοφίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1976. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Κωτσονόπουλο και έχει δυο παιδιά.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στη δημοσιογραφία, ξεκίνησε το 1994 να εργάζεται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κύπρο. Το 2017 ξεκίνησε σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

ΕΡΓΑΣΙΑ
Δραστηριοποιήθηκε ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, εφημερίδες και τηλεόραση και συμμετείχε σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό.

Τέλη της δεκαετίας του 90 εργάσθηκε ως αστυνομική ρεπόρτερ και ανταποκρίτρια στη Λεμεσό για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Το 2000 αναλαμβάνει καθήκοντα δημοσιογράφου και παρουσιάστριας ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Μega και το 2002 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ. Αναβαθμίζεται σε αρχισυντάκτρια ειδήσεων και αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Στο συγκρότημα εξασφαλίζει τη δική της εκπομπή λόγου, στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, «Όλα στο φως» και ακολούθως τα ηνία της εξίσου επιτυχημένης ειδησεογραφικής εκπομπής στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, Μεσημέρι και Κάτι.

Μέσα από την πορεία της ασχολήθηκε έντονα με το κοινοβουλευτικό και το πολιτικό ρεπορτάζ.

Το 2015 δημιουργεί τη δική της εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας και TV Training, εκπαιδεύοντας επαγγελματίες πώς να διαχειρίζονται μια τηλεοπτική συνέντευξη, ως προσκεκλημένοι δημοσιογράφων.

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών-Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ-BPW Cyprus).

Κώστας Μαυρίδης, 56 ετών

Mavrides - DIKO - EU Election 2019Ο Κώστας Μαυρίδης κατάγεται από την επαρχία της κατεχόμενης Κερύνειας.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε στις ΗΠΑ με υποτροφίες σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, Λογιστική, Οικονομικά και Χρηματοοικονομική αντίστοιχα.

ΕΡΓΑΣΙΑ
Δίδαξε σε Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Στην Κύπρο, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων και στο Υπουργείο Εργασίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το 2004 πρωτοστάτησε στην ανάδειξη προνοιών του Σχεδίου Ανάν που παρείχαν την δυνατότητα παρέμβασης Αγγλίας και Τουρκίας στον θαλάσσιο χώρο νοτίως της Κύπρου με στόχο τον ενεργειακό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από το 2008 είναι εκλεγμένο μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ. Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ και ανήκει στην 2η μεγαλύτερη Πολιτική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι ο πρώτος Κύπριος Ευρωβουλευτής, που συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου.

Είναι επίσης δραστήριο μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και των Αντιπροσωπειών Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) -Τουρκίας, ΕΕ-Ισραήλ καθώς και της ομάδας ΕΕ-Αιγύπτου. Συμμετείχε σε αποστολές του Ευρωκοινοβουλίου στην Τουρκία και στο Ισραήλ.

Στις σημαντικές του δράσεις, περιλαμβάνεται ο διορισμός του ως εκπρόσωπος της Πολιτικής του Ομάδας στο Πρόγραμμα Στήριξης Διαρθρωτικών Αλλαγών στα κράτη-μέλη με προϋπολογισμό 300 εκ. ευρώ μέχρι το 2020 και 25 δισ. για το 2020-2027.

Μαρίνος Μουσιούττας, 54 ετών

Mousiouttas - DIKO - EU Election 2019Γεννήθηκε στο Καϊμακλί Λευκωσίας, στις 25 Φεβρουαρίου 1964. Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Μιχαήλ από την Αμμόχωστο, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα γιό και δύο κόρες.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο State University of New York at Albany, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης στη Λευκωσία.

ΕΡΓΑΣΙΑ
Εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου επικεντρώθηκε σε θέματα προσωπικού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διετέλεσε για 10 χρόνια ως Δημοτικός Γραμματέας στο Δήμο Λευκωσίας, θέση που κατείχε μέχρι και την εκλογή του στις Βουλευτικές εκλογές του 2016.

Ως Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας, διαχειρίστηκε, σημαντικό αριθμό επιτυχημένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων των Ευρωπαϊκών Ταμείων.

Ηγήθηκε προγραμμάτων των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), το Ταμείο Συνοχής κ.α.

Ταυτόχρονα, διηύθυνε σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου σε συμμετοχή προγραμμάτων από το Ταμείο Ασύλου , Μετανάστευσης και Ένταξης προγραμμάτων Interreg Europe, Connecting Europe Facility και Horizon 2020.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Καϊμακλίου, μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Από το 2014 μέχρι και το 2018 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.

Στις Βουλευτικές εκλογές του 2016 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, και Μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση και τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής, καθώς επίσης και μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (Inter -Parliamentary Union) IPU.

Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αθλητικού σωματείου «Αχιλλέας Καϊμακλίου», του οποίου προεδρεύει από το 2013.

Δες εδώ όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις Ευρωεκλογές του 2019.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close