OE TEAM STUFF

Ευρωεκλογές 2019: Οι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ

Το ψηφοδέλτιο με τους 6 υποψηφίους του για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019, ανακοίνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ).

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (15/2) στις 13:00 η διαδικασία υποβολής και οριστικοποίησης των 5 υποψηφιοτήτων του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019.

Υπήρξε ενδιαφέρον και από ένα ακόμα πρόσωπο, τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΟΝΕ Πάφου, Γιώργο Πίτρο, εντούτοις δεν προχώρησε σε κατάθεση υποψηφιότητας.

Ο κ. Πίτρος αιτιολόγησε την απόφαση του, δηλώνοντας πως η νέα γενιά εκπροσωπείται επάξια στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ και δεν επιθυμεί να οδηγήσει το κόμμα σε ψηφοφορία.

Ο Διευθυντής Διοίκησης του κόμματος, Γιώργος Λυσανδρίδης, δήλωσε ότι η 6η θέση στο ψηφοδέλτιο θα συμπληρωθεί από πρόσωπο που θα εισηγηθεί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ως κατ’ επιλογή υποψήφιο.

Είπε, επίσης, ότι το Πολιτικό Γραφείου του ΔΗΣΥ θα συνέλθει την Τρίτη (19/2) στις 18:00 για να εγκρίνει τις υποψηφιότητες και να καταρτίσει το ψηφοδέλτιο.

Το ψηφοδέλτιο θα επικυρωθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ το Σάββατο (2/3).

Οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι (με αλφαβητική σειρά):

  • Ελένη Σταύρου, Βουλευτής Λεμεσού του ΔΗΣΥ
  • Λευτέρης Χριστοφόρου, Ευρωβουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
  • Νίκος Τορναρίτης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ
  • Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου
  • Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Δικηγόρος, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ

Σε πολύ λίγο θα αναρτήσουμε όλα τα βιογραφικά των 6 υποψηφίων του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές του 2019.

Ελένη Σταύρου, 43 ετών

Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1975, από πατέρα Τομεάρχη της ΕΟΚΑ 1955-1959, Ανώτατο, εν αποστρατεία, Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού και μητέρα δικηγόρο.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακού Τίτλου M.A. του Πανεπιστημίου KING’S COLLEGE του Λονδίνου στον τομέα των «Μεσογειακών Σπουδών και Πολεμολογίας- (War Studies), Διδακτορικού Τίτλου PhD (Άριστα) του KING’S COLLEGE, στο θέμα των «Σχέσεων Κύπρου και Ελλάδος με το Ισραήλ και τις Αραβικές Χώρες, στους τομείς της Γεωστρατηγικής, Τρομοκρατίας και Ενεργειακής Ασφάλειας».

Ακολούθως, η Κυβέρνηση του Ισραήλ χορήγησε στη Δρ. Σταύρου Υποτροφία Μεταδιδακτορικού Επιπέδου, με την οποία σπούδασε και δίδαξε στο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών του Τελ Αβίβ. Το 2012 έσπευσε στο Ισραήλ και μελέτησε επί τόπου τον Πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς. Στη συνέχεια και για τέσσερα χρόνια δίδαξε θέματα της ειδικότητάς της σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διετέλεσε Σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη, των Υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας και Δημοσίας Τάξεως και ως Μέλος του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών.

Είναι βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού- Λεμεσού από το 2016 και συμμετέχει στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εξωτερικών, Άμυνας, Θεσμών και Περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια των καθηκόντων της, συμμετέχει σε συνέδρια που έχουν άμεση σχέση με την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, τη γνωστή ΚΕΠΠΑ και τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Στρατιωτική Συνεργασία της ΕΕ, την PESCO.

Λευτέρης Χριστοφόρου, 55 ετών

EU Elections 2019 - DISY Candidates -- Lefteris ChristoforouΓεννήθηκε στις 31 Αυγούστου το 1963 στο Πραστειό Αμμοχώστου.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε Οικονομικές επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
– Μέλος της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑ.ΚΙ.) και της Νεολαίας του ΔH.ΣY. (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) (1976-1981)
– Επαρχιακός γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου (1993-1996)
– Εκπρόσωπος των τραπεζικών υπαλλήλων στην Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (Ε.Τ.Υ.Κ.) στην επαρχία Αμμοχώστου (1994-1997)
– Επίτροπος Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων του ΔΗ.ΣΥ. (2001-2006)
– Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ
– Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου του Συνασπισμού ΔΗ.ΣΥ.
– Κόμμα Φιλελευθέρων 1996-2001 και του ΔΗ.ΣΥ. από το 2001

Νίκος Τορναρίτης, 54 ετών

EU Elections 2019 - DISY Candidates -- Nicos TornaritesΟ Νίκος Τορναρίτης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 6 Δεκεμβρίου 1964. Είναι παντρεμένος με τη Χαρίκλεια Έλληνα και έχει δυο κόρες.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικές επιστήμες στο John Fitzgerald Kennedy School of Government, Harvard University, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Είναι βουλευτής Λευκωσίας από το 2001 και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.

Παναγιώτης Σεντώνας, 36 ετών

EU Elections 2019 - DISY Candidates -- Panagiotis SentonasΟ Παναγιώτης Σεντώνας γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1982 στη Λάρνακα.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές με πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο (MA) στην Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες.

ΕΡΓΑΣΙΑ
Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε θέματα διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού. Εκπροσωπεί την Κύπρο σε συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Είναι μέλος σε κυπριακούς και διεθνείς επαγγελματικούς συνδέσμους.

Είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και επικεφαλής της Υπηρεσίας υλοποίησης του προγράμματος Erasmus + για τη Νεολαία καθώς και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.

Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, 38 ετών

EU Elections 2019 - DISY Candidates -- Tzortzia Constantinou-PanagiotouΗ Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου γεννήθηκε το 1980 στη Λεμεσό, ενώ από το 2005 ζει και εργάζεται στη Λευκωσία.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Είναι αριστούχος απόφοιτος του Λανιτείου Λυκείου Α’ το 1998. Είναι Πτυχιούχος Νομικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου σπούδασε με πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (LLM) στο Ευρωπαϊκό (Εμπορικό) Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου, με υποτροφία. Ολοκλήρωσε επιτυχώς δύο αξιολογημένες σειρές μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ΗΠΑ («Εγκλήματα πολέμου, γενοκτονίες και δικαιοσύνη» και «Διεθνείς Σχέσεις/Παγκόσμια Πολιτική», στο Division of Continuing Education, 2001).

ΕΡΓΑΣΙΑ
Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και είναι επίσης Σύμβουλος Αφερεγγυότητας. Είναι η ιδρύτρια και διευθύνουσα συνέταιρος δικηγορικού οίκου στη Λευκωσία. Διαθέτει εξειδίκευση και 15ετή εμπειρία, με διεθνείς επαγγελματικές διακρίσεις, στο Δίκαιο των Συμβάσεων, στο Εταιρικό Δίκαιο, στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, στο Δίκαιο των Συγχωνεύσεων και Εξαγορών και στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, με μεγάλη εμπειρία σε διασυνοριακές πράξεις, εκπροσωπώντας διεθνείς πελάτες υψηλού προφίλ. Από το 2011 μέχρι το 2015 δίδασκε Εμπορικό Δίκαιο και Δίκαιο Καταπιστευμάτων στο τμήμα Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διετέλεσε ενεργό στέλεχος της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Αθήνας και εκπρόσωπός της στην ΕΦΕΚ Αθήνας. Μετέπειτα, εξελέγη μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού. Το 2014 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος των Ομάδων Εργασίας για το Κυπριακό (Ομάδα Διακυβέρνησης και Κατανομής Εξουσιών). Είναι αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Πολιτικού Εκσυγχρονισμού του ΔΗ.ΣΥ.

Δες εδώ όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τις Ευρωεκλογές του 2019.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close