OE TEAM STUFF

Ευρωεκλογές 2019: Οι υποψήφιοι της ΕΔΕΚ

Το ψηφοδέλτιο με τους 6 υποψήφιους το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019.

Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ επικύρωσε ομόφωνα την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ για αυτόνομη κάθοδο στις επικείμενες ευρωεκλογές, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ομόφωνα, επίσης, επικύρωσε και την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου για το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΕΔΕΚ είναι (με αλφαβητική σειρά):

  • Δημήτρης Παπαδάκης
  • Διομήδης Διομήδους
  • Ηλίας Μυριάνθους
  • Θέα Νικολάου
  • Νατάσα Ιωάννου
  • Χρήστος Ιακώβου

Ακολουθούν τα βιογραφικά των 6 υποψηφίων της ΕΔΕΚ για τις Ευρωεκλογές του 2019.

Δημήτρης Παπαδάκης

Ο Δημήτρης Παπαδάκης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Έχει δυο κόρες την Χριστιάνα και την Ευαγγελία. Μετά την προσφυγιά εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Λεμεσό όπου και μεγάλωσε.

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης του Αγώνα και Γενικός Γραμματέας της ΕΦΕΚ Αθηνών.

Στη συνέχεια διετέλεσε Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ. Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ και συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Περιφερειών, στην Επιτροπή Αναφορών και στην ad hoc Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τρομοκρατία.

Διομήδης Διομήδους, 58 ετών

Ο Διομήδης Διομήδους γεννήθηκε το 1960, είναι παντρεμένος και έχει δύο θυγατέρες.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας ως Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα απασχόλησης, διοίκησης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της Workin Human Power που ίδρυσε το Δεκέμβριο 2017. Είναι επίσης Διευθυντής – Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Workin VET Center.

Εργάσθηκε στην ΔΕΟΚ από το 1992 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 στην οποία υπηρέτησε και ως Γενικός Γραμματέας – Ανώτατο Πολιτικό και Εκτελεστικό Αξίωμα – από τον Ιανουάριο 1997 μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Διετέλεσε για περισσότερο από 20 χρόνια Μέλος του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος και της Οικονομικής Συμβουλευτικής Επιτροπής. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης από το 2004 μέχρι το2017, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας από το 2003 – 2017, και Μέλος του ΔΣ Οργανισμού Χρηματοδότησης Στέγης από το 1997 – 2003.

Ως Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ ανάπτυξε πολύ-επίπεδη διεθνή και Ευρωπαϊκή κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Ήταν Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων από το 2007 – 2017 και Μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εργαζομένων EZA από 2014 – 2018.

Ο Διομήδης Διομήδους είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ από το 1995 μέχρι σήμερα, και διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Γραφείου από 1997-2017.

Ήταν υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ το 2011 για την Επαρχία Λάρνακας και το 2006 για την Επαρχία Λευκωσίας.

Ηλίας Μυριάνθους, 51 ετών

Ο Ηλίας Μυριάνθους γεννήθηκε το 1967. Είναι παντρεμένος με την Αγγέλα Μωυσέως Μυριάνθους, με την οποία απέκτησαν δύο γιους.

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1987 μεταβαίνει για σπουδές στο εξωτερικό όπου αποκτά πτυχίο στις χρηματοοικονομικές και λογιστικές επιστήμες.

Το 1995 δημιουργεί το δικό του ελεγκτικό γραφείο.

Το 1998 σε ηλικία 31 ετών εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στην επαρχία Πάφου με το Σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ ,θέση την οποία διατηρεί μέχρι το 2001.

Επανεκλέγεται ξανά βουλευτής το 2016 θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Από το 2001 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου(ΔΣ) του Εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Πάφου.

Από το 2003 μέχρι το 2006 διορίζεται ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Από το 2009 μέχρι το 2013 διορίζεται μέλος το ΔΣ του χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου.

Από το 2004 μέχρι το 2006 ήταν Πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πάφου, καθώς και μέλος του ΔΣ της Παγκύπριας συνομοσπονδίας γονέων.

Από το 2008 μέχρι το 2013 ήταν πρόεδρος της Ενοποιημένης Περιφερειακής ΣΠΕ Πόλεως Χρυσοχούς.

Θέα Νικολάου, 41 ετών

Η Θέα Νικολάου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1977. Είναι το πρώτο παιδί μίας πολύτεκνης οικογένειας, με γονείς που κατάγονται από την Πάφο.

Σήμερα είναι μία πολύτεκνη μητέρα , επιχειρηματίας, με έντονη δράση στα κοινά. Υπηρέτησε το χώρο της διαφήμισης για 14 χρόνια , πρώτα ως υπάλληλος στην διαφημιστική εταιρεία Quickserf ltd και στην πορεία ως Γενική Διευθύντρια στην δικιά της διαφημιστική εταιρεία Intelliad ltd.

Από το 2011 διευθύνει τον παιδότοπο Bubble bubble kids world, που βρίσκεται στη Λευκωσία, ως γενική διευθύντρια και ιδιοκτήτρια.

Για ενάμιση χρόνο διετέλεσε πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του Κινήματος Αλληλεγγύη, όπου και παραιτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η καθημερινή επαφή της με τον κόσμο, με τους ανθρώπους και τα προβλήματα, τα οποία έχει να αντιμετωπίσει η κοινωνία και οι πολίτες, σε συνδυασμό με την έντονη ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά της, την κρατούν ενεργή στην πρώτη γραμμή του εθελοντισμού.

Χρήστος Ιακώβου, 50 ετών

Ο Χρήστος Ιακώβου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1968.

Σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις. Ειδικεύθηκε στη Γεωπολιτική και στην ανάλυση συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει επιστημονική αρθρογραφία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τις γεωπολιτικές αλλαγές.

Διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου. Από το 2008 είναι διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών.

Στην περίοδο 2016 – 2018 ήταν σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA – TVONE.

Νατάσα Ιωάννου

Η Νατάσα Ιωάννου γεννήθηκε στην Πάφο και μεγάλωσε στο χωριό Παναγιά.

Σπούδασε δημοσιογραφία δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση και έχει παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα Διοίκησης και επιχειρήσεων με κατεύθυνση τα Οικονομικά.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος τα τελευταία 18 χρόνια στο ραδιόφωνο του Λόγου και στα τηλεοπτικά κανάλια Αντέννα και MEGA -OMEGA.

Η ίδια ξεχωρίζει μέσα από τη δουλειά της τα τηλεοπτικό ρεπορτάζ που έκανε με αποκαλύψεις που έχουν σχέση με την κατάρρευση της Οικονομίας το 2013, αλλά και τις εκπομπές με συζητήσεις απευθείας με το λαό όπου άκουε την αγωνία των πολιτών για το Κυπριακό την Οικονομία την Υγεία είτε πάλι για άλλα θέματα της καθημερινότητας .

Της αρέσει η ποίηση και η μουσική και είναι μέλος του χορευτικού συγκροτήματος Εθνάρχη Μακαρίου Γ ,και έχει εκλεγεί και διατελέσει πρόεδρος του πολιτιστικού ιδρύματος Εθνάρχη Μακαρίου Γ.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close