OE TEAM STUFF

Ευρωεκλογές 2019: Οι υποψήφιοι του ‘Συμμαχία-Οικολόγοι’

Η Συμμαχία Πολιτών και οι Οικολόγοι κατέρχονται στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 με κοινό ψηφοδέλτιο και με το σύνθημα «Για την Ευρώπη των πολιτών».

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τον συνδιασμό ‘Συμμαχία-Οικολόγοι’ έγινε στις 6 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα» στη Λευκωσία. Πιο κάτω θα δείτε σε αφλαφητική σειρά τα έξι πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού τους.

Συμμαχία-Οικολόγοι — Υποψήφιοι

  • Αλεξία Σακαδάκη
  • Ανδρέας Θεμιστοκλέους
  • Δώρος Χριστοδουλίδης
  • Έφη Ξάνθου
  • Μαρία Παστελλά
  • Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των έξι υποψήφιων Ευρωβουλευτών του συνδυασμού ‘Συμμαχία-Οικολόγοι’ για τις Ευρωεκλογές 2019.

Αλεξία Σακαδάκη, 36 ετών

Η Αλεξία Σακαδάκη γεννήθηκε το 1982 και κατάγεται από το Παλαιχώρι, ενώ μεγάλωσε στη Λακατάμια, στη Λευκωσία.

Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με πτυχίο Κοινωνιολογίας και δευτερεύον πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες. Έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων. Υπήρξε Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων για δυο θητείες.

Ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων από το 2009 αναπτύσσει ευρωπαϊκή δράση και εκπροσωπεί το Κίνημα σε διεθνή και τακτικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Αντρέας Θ. Θεμιστοκλέους, 39 ετών

Ο Αντρέας Θ. Θεμιστοκλέους είναι 39 ετών και κατάγεται από την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Μεγάλωσε στη Λευκωσία, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και ακολούθως μετέβηκε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει και να παίξει καλαθόσφαιρα.

Επαγγελματικά ασχολείται με τη διοίκηση και οργάνωση του αθλητισμού.

Η ενεργή του εμπλοκή στην πολιτική ξεκίνησε το 2016 και από το 2018 κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου, στο Κίνημα «Συμμαχία Πολιτών». Παράλληλα εκπροσωπεί τη «Συμμαχία Πολιτών» στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP).

Δώρος Χριστοδουλίδης, 72 ετών

Ο Δώρος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε το 1946 στη Λάρνακα. Είναι παντρεμένος με τη δρα Ανδρούλα Μαυρομουστάκη-Χριστοδουλίδου και έχει τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Κώστα και τη Βικτώρια και εννέα εγγόνια.

Σπούδασε ιατρική στη Μόσχα και απέκτησε την ειδικότητα του ειδικού καρδιολόγου. Διετέλεσε Μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου (medical council) και μέλος του ΣΙΣ. Υπήρξε Πρόεδρος της ΑΛΚΗΣ Λάρνακας.

Διετέλεσε βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας για τρεις θητείες, από το 1991 μέχρι το 2006. Ταυτόχρονα για 15 χρόνια διετέλεσε μέλος και αρχηγός της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της βουλής μας, στην κοινοβουλευτική συνέλευση του συμβουλίου της Ευρώπης, Ευρωπαρατηρητής και Ευρωβουλευτής.

Κορυφαίες στιγμές στη ζωή του θεωρεί την αντίσταση στο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου, την αντίσταση στην τουρκική εισβολή και το ΌΧΙ στις 24 Απριλίου 2004.

Έφη Ξάνθου, 37 ετών

Η Έφη Ξάνθου είναι 37 ετών και γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Επαναπατρίστηκε το 1989 και εγκαταστάθηκε στους Αγίους Τριμιθιάς Λευκωσίας. Σήμερα ζει με τον σύζυγό της Λάμπρο Λάμπρου, εκπαιδευτικό από την Άσσια, και τον οκτάχρονο γιο τους στην Αγλαντζιά.

Είναι Πολιτική Επιστήμονας (Πανεπιστημίου Κύπρου) με μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) του CIIM.

Εργάζεται ως κοινοβουλευτική συνεργάτιδα.

Είναι Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών. Εκπροσωπεί το Κίνημα σε διεθνή συνέδρια και τακτικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πράσινο Κόμματος από το 2002.

Υπήρξε Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, Γραμματέας Εξεύρεσης Πόρων για την Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου.

Διετέλεσε επίσης δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αγλαντζιάς.

Μαρία Παστελλά, 27 ετών

Η Μαρία Παστελλά γεννήθηκε το 1992 και κατάγεται από τη Λεμεσό.

Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Κομοτηνής στην Ελλάδα. Άσκησε τη δικηγορία στη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο τμήμα της Εισαγγελίας στην Λεμεσό.

Είναι Αντιπρόεδρος Δεοντολογίας της Συμμαχίας Πολιτών στην Επαρχία Λεμεσού. Από το 2017 έχει εκλεγεί μέλος της νεολαίας European Young Democrats που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Διετέλεσε Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα της Συμμαχίας Πολιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Επίσης διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Συμμαχίας Νέων από το 2016 μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, 63 ετών

O Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είναι 63 ετών και κατάγεται από την Αγλαντζιά.

Σπούδασε Ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο του City στο Λονδίνο, και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως Λέκτορας Ηλε- κτρονικών στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Διετέλεσε Εκτελεστικός Γραμματέας και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και δραστήριο μέλος της ΜΚΟ Οικολογική Κίνηση Κύπρου. Από το 1995 μέχρι το 2006 υπηρετούσε σαν Σύμβουλος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Τον Ιούλιο του 2006, διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Επίτροπος Περιβάλλοντος όπου υπηρέτησε για 6 χρόνια. Με τη λήξη της θητείας του το 2013, ανάλαβε τη θέση του Λέκτορα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τον Μάιο του 2016 εκλέγηκε Βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών του οποίου είναι ιδρυτικό στέλεχος.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close