ΜΟΥΣΙΚΗΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Eurovision: Οι καλύτερες θέσεις που πήρε η Κύπρος

(OnlinEpikairotita) — Ποια ήταν τα τραγούδια που έδωσαν τις καλύτερες θέσεις για την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της ‘Eurovision’;

Μόλις λίγες μέρες μας χωρίζουν απ’ τον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της ‘Eurovision’ που θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με το τραγούδι «Fuego» και την Ελένη Φουρέιρα, κι όλοι ευχόμαστε να φέρουν μια καλή θέση για τη χώρα μας.

Ας πάμε όμως τώρα να θυμηθούμε ποια ήταν τα τραγούδια που έκαναν τους Eurofans να μας ψηφίσουν και να δώσουν αρκετά καλές θέσεις στην Κύπρο.

Από το 1981 μέχρι σήμερα, η Κύπρος έστειλε συνολικά 34 τραγούδια (δύο χρονιές δε συμμετείχε και μια αποσύρθηκε). Μάλιστα, κατά καιρούς εκπροσωπήθηκε με τραγούδια που αναμενόταν να χτυπήσουν την κορυφή, γεγονός που δεν επετεύχθη.

Ανάμεσα στα τραγούδια αυτά όμως, μόνο τα 9 κατάφεραν να ενθουσιάσουν τα εκατομμύρια τηλεθεατές και να μπουν στην πρώτη δεκάδα της Eurovision.

Αναλυτικά τα 9 τραγούδια της Κύπρου που κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα της Eurovision:

SOS – 9η θέση από 22 (60 βαθμούς)

Το 1991 η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από την Έλενα Πατρόκλου, μια ομολογουμένως εξαιρετική καλλιτέχνη, και το τραγούδι «SOS» σε στίχους του Ανδρέα Χρίστου και μουσική του Κύπρου Χαραλάμπους. Το τραγούδι περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αναφερόταν στις καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι στον πλανήτη Γη.

Μόνο Για Μας – 9η θέση από 23 (72 βαθμούς)

Το 1996 η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και το τραγούδι «Μόνο Για Μας» σε στίχους της Ροδούλας Παπαλαμπριανού και μουσική του Ανδρέα Γιωργαλλή.

Στη Φωτιά – 9η θέση από 23 (79 βαθμούς)

Το 1995 η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τον Άλεξ Παναγή και το τραγούδι «Στη Φωτιά» σε στίχους και μουσική του ιδίου.

Άσπρο-μαύρο – 7η θεση από 22 (80 βαθμούς)

Το 1987 η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από την Αλεξία Βασιλείου, μια επίσης εξαιρετική καλλιτέχνη, και το τραγούδι «Άσπρο Μαύρο» σε στίχους της Μαρίας Παπαπαύλου και μουσική του Ανδρέα Παπαπαύλου.

Μόνικα – 6η θέση από 20 (69 βαθμούς) 

Το 1981 η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στην Eurovision με τους Island (Αλεξία Βασιλείου, Αρετή Κασάπη Χαραλαμπίδου, Άριστος Μοσκοβίας, Ρόγκερ Λι και Δώρος Γεωργιάδης) και το τραγούδι «Μόνικα» σε στίχους του Σταύρου Σιδερά και μουσική του Δώρου Γεωργιάδη.

Gimme – 6η θέση από 24 (85 βαθμούς)

Το 2002 η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τους ONE (Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Πάνος Τσερπές, Αργύρης Ναστόπουλος, Δημήτρης Κουτσαβλάκης ) και το τραγούδι «Gimme» σε στίχους και μουσική του Γιώργου Θεοφάνους.

Μόνο η αγάπη – 5η θεση από 18 (85 βαθμούς)

Το 1982 η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από την Άννα Βίσση και το τραγούδι «Μόνο Η Αγάπη» σε στίχους και μουσική της ίδιας.

Μάνα Μου – 5η θέση από 25 (98 βαθμούς)

Το 1997 η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τους Χαρά & Ανδρέα Κωνσταντίνου, με το τραγούδι «Μάνα Μου» σε στίχους και μουσική της Κωνσταντίνας Κωνσταντίνου.

Stronger Every Minute – 5η από 24 (170 βαθμούς)

Το 2004 ήταν η χρονιά που η Κύπρος κατάλαβε την καλύτερη θέση που έχει λάβει ποτέ στον διαγωνισμό. Εκπροσωπήθηκε από την καθηλωτική Lisa Andreas και το τραγούδι «Stronger Every Minute» σε στίχους και μουσική του Mike Connaris.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)