Σπορ

Έβδομος σε όλο τον κόσμο ο 18χρονος Ρέαρ Νικήτα!

Έγραψε ιστορία για την κυπριακή κωπηλασία ο 18χρονος Ρέαρ Νικήτα από τη Λεμεσό, ο οποίος έγινε ο πρώτος Κύπριος που αγωνίστηκε σε τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων.

Ο Ρέαρ Νικήτα αγωνίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής για τον δεύτερο τελικό του μονού σκιφ (single skull), στο κωπηλατοδρόμιο που θα φιλοξενήσει την Ολυμπιακή ρεγκάτα του 2020, και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην κούρσα και την έβδομη στην κατάταξη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας του Β’ τελικού ο 18χρονος βρισκόταν πίσω από τους αντιπάλους του, αλλά έκανε ένα δυνατό ανέβασμα στα τελευταία μέτρα και τερμάτισε πρώτος, με χρόνο 07:31.02.

2019 World Rowing Junior Championships Tokyo - Final B Results
Τα αποτελέσματα του Β’ τελικού στο μονό σκιφ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων 2019 στο Τόκυο (2019 World Rowing Junior Championships). Ιαπωνία, Τόκυο, 11 Αυγούστου 2019. [Photo Credits: World Rowing]
Πρόκειται για μία σπουδαία διάκριση, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κυπριακής κωπηλασίας που ένας Κύπριος προκρίνεται σε ημιτελικούς και τελικούς Παγκοσμίου Εφήβων.

Στον ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο νεαρός Κύπριος αθλητής τερμάτισε τέταρτος, με χρόνο 07:12.38, και έχασε την πρόκριση για τον τελικό μεταλλίων (τελική εξάδα) για έξι δευτερόλεπτα περίπου από τον τρίτο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων 2019 διεξήχθη από τις 7 μέχρι τις 11 Αυγούστου 2019, στο Sea Forest Waterway, στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Rares-Andrei NECHITAΟ 18χρονος Ρέαρ Νικήτα είχε κερδίσει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ του Κυπέλλου Κωπηλασίας του Βελιγραδίου στη Σερβία, που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close