Γαλλία: Όχημα χτύπησε φοιτητές στην Τουλούζη

Ο δράστης φέρεται να πάσχει από σχιζοφρένεια σύμφωνα με την αστυνομία.

(Photograph: Reuters)

(OnlinEpikairotita) — Τουλάχιστον 3 τραυματίες μετά από την επίθεση οδηγού οχήματος σε πεζούς έξω από λύκειο στη Τουλούζη της Γαλλίας.

Ένας άνδρας έπεσε «εσκεμμένα» με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε πεζούς, στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις σπουδαστές τραυματίστηκαν.

Πρόκειται για τρεις σπουδαστές κινεζικής καταγωγής. Μια 23χρονη κοπέλα φέρεται να είναι σοβαρότερα τραυματισμένη, ένας νεαρός άνδρας και άλλη μια κοπέλα, ηλικίας 22 και 23 ετών φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

«Προς το παρόν το περιστατικό δεν ερευνάται ως τρομοκρατικό αν και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί» επισήμανε ο εισαγγελέας της Τουλούζης σε ανακοίνωση.

Ο άνδρας συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό που συνέβη στην έξοδο του λυκείου-κολεγίου Σεντ Εξιπερί ενώ έπειτα έγινε γνωστό ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν έξω από το συγκρότημα “IGS Alternance”, γύρω στις 16.00 τοπική ώρα.

O οδηγός ήταν ηλικίας 28 ετών. Ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές όχι όμως για τρομοκρατικές υποθέσεις.

Ο δράστης φαίνεται πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και φέρεται να δήλωσε μόνος τους στους αστυνομικούς ότι πάσχει από σχιζοφρένεια. Νοσηλευόταν σε κλινική έως τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Υποστήριξε μάλιστα ότι «έλαβε εντολές» για να διαπράξει την ενέργεια αυτή.

Το όχημα παρέσυρε τους πεζούς την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο.

Στο IGS στεγάζονται πέντε ιδιωτικά σχολεία όπου φοιτούν συνολικά 2.000 μαθητές και σπουδαστές.

Copyright © 2018 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.