Ταινίες

HOPE, μία κυπριακή ταινία μικρού μήκους για τη σχέση σκύλου-ανθρώπου

‘HOPE’ είναι ο τίτλος της πρώτης ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Κολοκοτρώνη, που στόχο έχει να δείξει πόσα μπορεί να κάνει ο σκύλος για τον άνθρωπο αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα αδέσποτα ζώα. 

Πρόκειται για μία κυπριακή παραγωγή από τη CinemArt, που έχει λάβει βραβεία από διεθνείς φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία καθώς και άλλες διεθνείς διακρίσεις.

Μιλήσαμε με τον νεαρό σκηνοθέτη και παραγωγό της ταινίας Ανδρέα Κολοκοτρώνη, ο οποίος μας είπε για την ιστορία της ταινίας, τα μηνύματα που θέλει να περάσει αλλά και για τις διεθνείς διακρίσεις που έχει λάβει πριν από την κυκλοφορία της.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Κρίστια Ανδρέου, μία Κύπρια ζωγράφος χωρίς προηγούμενη πείρα στην υποκριτική, και ο τετράποδος φίλος της Skyfall. Συμμετέχουν επίσης ο Γιώργος Γιαμιαδάκης, ο Ανδρέας Κολοκοτρώνης και τα σκυλιά Άρυα, Λάνα και Μπούλα.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν εξολοκλήρου στην Κύπρο, με το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας να είναι γυρισμένο στο Τρόοδος. Γυρίσματα έγιναν επίσης στο Τσέρι και τις Πλάτρες.

HOPE THE MOVIE
Η αφίσα της ταινίας ‘HOPE’ (Ελπίδα).

“Μια μέρα πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς…”

Η ταινία εξιστορεί τη βαθιά σχέση πίστης και αγάπης μεταξύ μίας νεαρής φωτογράφου και ενός σκύλου. Μέσα από μία συνέντευξη, η φωτογράφος αφηγείται μία τρομερή εμπειρία που σημάδεψε την ζωή της, ενόσω βρισκόταν στα βουνά του χιονισμένου Τρόοδους.

Η καθιερωμένη βόλτα για φωτογράφιση του κατάλευκου τοπίου στην ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου, δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν. Κάτι αναπάντεχο συμβαίνει κατά τη διάρκεια και η μοναδική ευκαιρία της πρωταγωνίστριας να επιβιώσει είναι ο Skyfall, ο τετράποδος φίλος της.

«Οι σκύλοι δεν είναι απλά ένα κατοικίδιο συντροφιάς»

Η σχέση που έχουν με τα σκυλιά τόσο ο σκηνοθέτης-παραγωγός, όσο και η πρωταγωνίστρια, τους ώθησε στη δημιουργία αυτής της ταινίας που ομολογουμένως προκαλεί συγκίνηση.

«Οι σκύλοι δεν είναι απλά ένα κατοικίδιο συντροφιάς. Δένονται και γίνονται ένα κομμάτι από εμάς. Οι άνθρωποι, είμαστε, ολόκληρη η ζωή τους. Μέσα από αυτή τη ταινία δείχνουμε ότι ο σκύλος είναι ο φίλος σου, αλλά ο φίλος σου που θα σου σταθεί στην πιο δύσκολη στιγμή και δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ», μας είπε ο Ανδρέας Κολοκοτρώνης.

Βραβεία και διεθνείς διακρίσεις 

Η ταινία απέσπασε βραβεία Καλύτερης Φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ηνωμένου Βασιλείου (CFK International Film Festival United Kingdom) και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Moody Crab της Ινδίας (Moody Crab Film Festival India).

Έχει επίσης διακριθεί στη Μόσχα (Official Selection Moscow Shorts), στη Ρουμανία (Finalist Transylvania’s Rolling Ideas) και τη Ρώμη (Official Selection Rome Prisma Awards).

Η ταινία ‘HOPE’

Hope the Movie from CinemArt Cyprus on Vimeo.

Η ταινία ‘HOPE’ κυκλοφόρησε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και διατίθεται δωρεάν μέσα από το κανάλι της CinemArt Cyprus, στην πλατφόρμα Vimeo.

Zoe Panayi

Η Ζωή Παναγή είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος. Σπουδές Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button