Ταινίες

Marianne, η νέα υποσχόμενη σειρά τρόμου του Netflix

Η σειρά αυτή πέρα από τα jump scares, κατορθώνει να σε καθηλώσει λόγω των συναισθημάτων και της τρομακτικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί.

Το θέμα για το οποίο γράφω σήμερα αφορά μια σειρά που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από τις οθόνες του σπιτιού σας. Συστήνουμε μεγάλες οθόνες για καλύτερη θέαση και απόλαυσης της σειράς αλλά σε καμία περίπτωση δεν συστήνουμε να τη δείτε μόνοι σας!

Η τηλεοπτική σειρά Marianne είναι γαλλικής προέλευσης και φυσικά η κύρια γλώσσα της σειράς είναι τα γαλλικά. Ωστόσο, το Netflix προσφέρει τη δυνατότητα θέασης στη αγγλική γλώσσα, σε μεταγλώττιση. Αν προτιμάτε να παρακολουθήσετε τη σειρά σε μεταγλώττιση δεν θα απογοητευτείτε, καθώς η μετάφραση είναι πάρα πολύ ακριβής και συνάδει απόλυτα με τους υπότιτλους.

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από την κεντρική ήρωα της σειράς, την Έμμα, μία πασίγνωστη συγγραφέα βιβλίων τρόμου η οποία ανακοινώνει δημόσια στους αναγνώστες της πως δεν πρόκειται να συνεχίσει τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Μια παιδική φίλη της Έμμα την επισκέπτεται κατά την υπογραφή βιβλίων και την παρακαλεί να μην σταματήσει να γράφει διότι πολύ άσχημα γεγονότα θα συμβούν. Της αναφέρει πως η μητέρα της έχει πάθει εμμονή με την Μαριάν και η κατάσταση της έχει φτάσει σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα και πως χρειάζεται άμεσα βοήθεια. Η Έμμα αναγκάζεται να επιστρέψει στη πόλη που μεγάλωσε και εκεί τα γεγονότα όντως παίρνουν μια πιο sinister μορφή από αυτή που περιμένει.

Η σειρά αυτή πέρα από τα jump scares, κατορθώνει να σε καθηλώσει λόγω των συναισθημάτων και της τρομακτικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί. Πολλοί τηλεθεατές ανέφεραν πως έμειναν κατατρομαγμένοι από την ηλικιωμένη γριά που υποδύεται η Corinne Valancogne. Αρκετοί είπαν πως αποτελεί μια από τις πιο τρομακτικές σειρές που έχουν κυκλοφορήσει μετά από το ‘Haunting of Hill House’.

[Photo Credits: NETFLIX]

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Οι τρομακτικές σκηνές είναι γνησίως αγχωτικές και αυτή η ηθοποιός είναι η πιο τρομακτική γριά που έχω δει ποτέ στην οθόνη». Άλλος χρήστης, παρατήρησε ότι παρότι δεν τρομάζει από κοινότυπες σειρές τρόμου, το Marianne στο Netflix, τον άφησε πραγματικά «ταραγμένο».

Η σειρά μπορεί να φέρει στο μυαλό τις κλασσικές ταινίες του Stephen King, όπως το ‘The Shinning’ και το ‘Misery’, ειδικά σε συγκεκριμένες σκηνές (no spoilers!). Από προσωπική εμπειρία και με απόλυτη ειλικρίνεια, μπορώ να σας επιβεβαιώσω πως τα επεισόδια δεν είναι for the faint of heart. Όπως σας ανέφερα, η σειρά παίζει πολύ σειρά παίζει πολύ με τα συναισθήματα, τη θρησκεία και τους ανθρώπινους δεσμούς.

Αν αποφασίσετε να παρακολουθήσετε τη Marianne, να έχετε υπόψιν σας ότι έχετε προειδοποιηθεί και πραγματικά εύχομαι να το απολαύσετε διότι πλέον λίγες ταινίες τρόμου αξίζουν.

Happy watching but first, lock your door…

Rafaella Simoniants

Η Ραφαέλλα Σιμονιάντς είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Κοινωνιολογία. Η διατριβή της ήταν πάνω στις Πολιτικές Επιστήμες. Έπειτα διεκδίκησε μερική υποτροφία όπου αποφοίτησε από το Cyprus International Institute of Marketing στον μεταπτυχιακό πρόγραμμα Human Resources Management & Organizational Behavior. Τα ερευνητικά της θέματα είναι κυρίως κοινωνική ευθύνη, ηθικά διλήμματα, κλιματική αλλαγή, κοινωνικά προβλήματα, τεχνολογία και εξέλιξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button