ΕλλάδαΥγεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη την Ελλάδα

Σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, 23 Μαρτίου 2020.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι έδωσε εντολή για απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών θα τεθεί σε ισχύ στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020 και το πρόστιμο για τους παραβάτες ορίζεται στα 150 ευρώ, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι κάθε πολίτης που θα βγαίνει από το σπίτι του θα πρέπει να έχει στην κατοχή του δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο ή έγγραφο εργοδότη και να το επιδεικνύει σε έλεγχο της αστυνομίας.

«Από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα» είπε.

«Πρέπει να γίνει εγκαίρως, πριν να είναι αργά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας ότι «ο χρόνος δεν μετριέται πλέον σε μέρες, αλλά σε ώρες». Και συμπλήρωσε: «Στο όνομα του συλλογικού καλού προχωρώ στην συγκεκριμένη απόφαση. Έχω ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε στην Ιταλία, όπου κάθε δύο λεπτά πεθαίνει και ένας ασθενής με κορωνοϊό, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αφήσει κάτι τέτοιο να συμβεί και στην Ελλάδα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και τηρούν την οδηγία #menoumespiti.

«Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους» σημείωσε με νόημα για τους «απείθαρχους» του κορωνοϊού που προχώρησαν σε άσκοπες μετακινήσεις και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση ότι επιβεβαιώθηκαν 94 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close