Ελλάδα

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), όταν φοιτητές που αντιδρούν στην απόφαση της πρυτανείας για διακοπή των μαθημάτων αυτή την εβδομάδα και μέχρι την επέτειο του Πολυτεχνείου, έκοψαν το λουκέτο και μπήκαν στο προαύλιο του πανεπιστημίου.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με βομβίδες κρότου λάμψης και στην συνέχεια περικύκλωσαν τους περίπου 100 φοιτητές που βρίσκονταν στο προαύλιο.

Γύρω στις 14:00, οι αστυνομικές δυνάμεις οπισθοχώρησαν από το προαύλιο, και επικράτησε νέα ένταση. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜεΡα 25, Σπύρος Δερβενιώτης κάνει λόγο για μαζικές προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και δύο μελών του κόμματος.

Στο σημείο εκτός από τα μέλη του ΜεΡα 25 βρέθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

O Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, του οποίου τα παιδιά βρίσκονται εντός της ΑΣΟΕΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί πέντε φοιτητές.

Ο κ. Παπανικολάου διευκρίνισε ότι ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και πέντε φοιτητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές.

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες από φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους για χρήση βίας εναντίον τους από την αστυνομία.

Λόγω των επεισοδίων, η αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο στην οδό Πατησίων, ενώ γύρω στις 16:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι φοιτητές με πορεία κινήθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου πραγματοποιούν συνέλευση για την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button