Ελλάδα

Παράταση περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου στην Ελλάδα

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα έως τις 4 Μαΐου ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα έως τις 4 Μαΐου», είπε ο κ. Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ανέφερε επίσης ότι ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο, βάσει του οποίου θα κινηθεί η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι θα είναι παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν το Πάσχα.

«Με την παράταση των περιοριστικών μέτρων καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα ισχύσουν λίγο- πολύ τα μέτρα που είχαμε εφαρμόσει το Πάσχα, με επιτυχία- χάρη στην αυτοσυγκράτηση και τη συμμόρφωση όλων των Ελλήνων», είπε.

Σε ό,τι αφορά στην άρση των μέτρων, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή, θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο, υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας. «Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την Τετάρτη, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι για την άρση των μέτρων θα υπάρξουν γεωγραφικά κριτήρια, ενώ θα παρακολουθείται η εικόνα σε όλη τη χώρα. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό υπενθύμισε ότι υπήρξαν εξάρσεις σε συγκεκριμένες περιοχές στην πρώτη φάση της επιδημίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close