Ελλάδα

Πέθανε ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, 61 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Αρχικά εισήχθη σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη τα ξημερώματα Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, 61 ετών, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ εισήχθη στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως της Θεσσαλονίκης στις 8 Δεκεμβρίου 2020, για προληπτικούς λόγους, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν ενέπνεε ανησυχία.

Δώδεκα μέρες μετά, 20 Δεκεμβρίου 2020, παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε αναγκαίο να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και να διασωληνωθεί.

Παρόλες τις προσπάθειες που κατέβαλε το προσωπικό του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ δεν βελτιώθηκε και τελικά κατέληξε στις 29 Δεκεμβρίου 2020.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας. Φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1987.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987. Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος- Ιεροκήρυκας και Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων. Υπηρέτησε παράλληλα Διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου στην Ιερά Σύνοδο και το 1990 ως Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς. Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 5 Οκτωβρίου 1996.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button