Ελλάδα

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους πολίτες απευθύνοντας τηλεοπτικό μήνυμα για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού το απόγευμα της Πέμπτης, στις 18:00, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός δεν θα αναφερθεί σε lockdown, αλλά θα μιλήσει για την κατάσταση και τι πρέπει να γίνει προκειμένου να μην εφαρμοστούν σκληρότερα μέτρα. «Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε ο κ. Πέτσας κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και τόνισε ότι «το παράδειγμα άλλων χωρών ας ληφθεί από όλους μας σοβαρά υπόψη».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συμφόρησης», αναφέροντας ότι  κυβερνητική η πολιτική για τη μείωση της συμφόρησης βασίζεται στο τρίπτυχο: περισσότερα λεωφορεία, υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 40% και κυλιόμενο ωράριο για να περιοριστεί ο αριθμός των επιβατών που βρίσκεται την ίδια στιγμή σε αποβάθρες και στάσεις.

Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την επιβάρυνση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, έπειτα από την έξαρση της πανδημίας κατά τον Αύγουστο και ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο. Κατά τους δύο αυτούς μήνες έχουν αυξηθεί ραγδαία τόσο τα ημερήσια κρούσματα, όσο και οι διασωληνώσεις ασθενών.

Την Τετάρτη καταγράφηκαν εκ νέου αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς επιβεβαιώθηκαν 358 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19. Η Αττική διατηρεί την αρνητική πρωτιά και μάλιστα με συντριπτική διαφορά από τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button