ΚύπροςΥγεία

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Αφορούν ένα άτομο από σχολείο και ένα άτομο που επέστρεψε από το εξωτερικό.

Ακόμα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας οι εκπρόσωποι της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 8 νέα κρούσματα, σύνολο 937.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 24 (17 λόγω covid-19, 11 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 9 ασθενείς νοσηλεύονται, 4 σε ΜΕΘ, 2 διασωληνωμένοι.

Στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου, ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, μέλος της επιστημονικής επιτροπής, ανέφερε ότι τα 8 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από τη διεκπεραίωση συνολικά 2,128 εργαστηριακών διαγνώσεων. Αφορούν, όπως είπε, 1 άτομο το οποίο εντοπίστηκε από σύνολο 216 δειγμάτων που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, και 1 άτομο από σύνολο 417 διαγνώσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Από τα προγράμματα δειγματοληπτικών ελέγχων έγιναν 300 διαγνώσεις σε εργαζόμενους επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και εργοταξίων, 631 διαγνώσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων, κουρείων, ινστιτούτων αισθητικής, κέντρων δερματοστιξίας και χώρων εστίασης, καθώς επίσης 87 διαγνώσεις στις ειδικές ομάδες μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Έγιναν επίσης 216 εξετάσεις στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων και 224 διαγνώσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία, οι αριθμοί παραμένουν οι ίδιοι με χθες. Συνολικά 9 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 2 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται πέντε ασθενείς, ο ένας εξ αυτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται συνολικά τέσσερις ασθενείς, δύο διασωληνωμένοι και δύο εκτός αναπνευστήρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close