ΚύπροςΥγεία

Ακόμα 2 κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, 3 ασθενείς διασωληνωμένοι

Ακόμα δύο κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης το Υπουργείο Υγείας.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 2 νέα κρούσματα, σύνολο 939.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 24 (17 λόγω covid-19, 11 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 9 ασθενείς νοσηλεύονται, 3 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από τη διεκπεραίωση συνολικά 2,214 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 2 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2. Αφορούν 2 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν από σύνολο 125 διαγνώσεων που έγιναν από το πρόγραμμα παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Το ένα άτομο θα εισαγόταν σε νοσοκομείο, ενώ το άλλο εμφάνισε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από προσωπικό ιατρό σε Ιατρείο Δημόσιας Υγείας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου.

Από τα υπόλοιπα προγράμματα δειγματοληπτικών ελέγχων, διεκπεραιώθηκαν, χωρίς να εντοπιστεί κρούσμα, 652 διαγνώσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων, κουρείων, ινστιτούτων αισθητικής, κέντρων δερματοστιξίας και χώρων εστίασης, 390 διαγνώσεις σε μαθητές και προσωπικό σχολικών μονάδων καθώς επίσης 122 διαγνώσεις σε εργαζόμενους επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και εργοταξίων.

Έγιναν επίσης, χωρίς να εντοπιστεί κρούσμα, 285 εξετάσεις στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων και 62 διαγνώσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 334 διαγνώσεις από επαναπατρισθέντες και 244 διαγνώσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία, οι αριθμοί παραμένουν οι ίδιοι με χθες. Συνολικά 9 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 3 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται έξι ασθενείς, ο ένας εξ αυτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close