ΚύπροςΥγεία

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο, 3 ασθενείς διασωληνωμένοι

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι επιβεβαιώθηκε ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην ελεύθερη Κύπρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 942.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • Ένα νέο κρούσμα, σύνολο 942.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 24 (17 λόγω covid-19, 11 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 6 ασθενείς νοσηλεύονται, 3 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Την Παρασκευή διενεργήθηκαν συνολικά 2,363 εργαστηριακές εξετάσεις και εντοπίστηκε ένα νέο κρούσμα ιού SARS-CoV-2. Το θετικό στον ιό άτομο προέκυψε από 447 εργαστηριακές διαγνώσεις δειγμάτων που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες. Στην ανακοίνωση, το Υπουργείο σημείωσε ότι εντοπίστηκαν οι στενές επαφές του ατόμου και έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για παραμονή τους υπό περιορισμό μέχρι να παρέλθει περίοδος δύο ημερών και να υποβληθούν ξανά σε εργαστηριακό έλεγχο.

Από τα προγράμματα των δειγματοληπτικών ελέγχων διεκπαιρεώθηκαν, χωρίς να εντοπιστεί κρούσμα, 708 διαγνώσεις σε μαθητές και προσωπικό σχολικών μονάδων, 622 διαγνώσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων, κουρείων, ινστιτούτων αισθητικής, κέντρων δερματοστιξίας και χώρων εστίασης καθώς επίσης 10 διαγνώσεις σε εργαζόμενους επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και εργοταξίων.

Επιπρόσθετα, έγιναν 254 εργαστηριακές εξετάσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία, 184 εξετάσεις στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, 74 εξετάσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 64 εξετάσεις από παραπομπές που έγιναν από προσωπικούς ιατρούς και από τον έλεγχο των ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σήμερα σε νοσοκομεία νοσηλεύονται με κορωνοϊό 6 ασθενείς, από τους οποίους οι 3 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Από το νοσοκομείο αναφοράς δόθηκε και ένα εξιτήριο σήμερα.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close