ΚύπροςΥγεία

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού και πάλι στην Κύπρο

Μηδέν ημερήσια κρούσματα στην ελεύθερη Κύπρο, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μέρες.

Δεν καταγράφηκε νέο κρούσμα κορωνοϊού την Τετάρτη στην ελεύθερη Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • Κανένα νέο κρούσμα, σύνολο 939.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 24 (17 λόγω covid-19, 11 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 9 ασθενείς νοσηλεύονται, 3 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, διεκπεραιώθηκαν συνολικά 2,640 εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς να εντοπιστεί κρούσμα του ιού SARS-CoV-2. Συνεπώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων παραμένει στα 939.

Από τα προγράμματα των δειγματοληπτικών ελέγχων έγιναν 1,069 διαγνώσεις σε μαθητές και προσωπικό σχολικών μονάδων, 539 διαγνώσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων, κουρείων, ινστιτούτων αισθητικής, κέντρων δερματοστιξίας και χώρων εστίασης, 106 διαγνώσεις σε εργαζόμενους επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και εργοταξίων καθώς επίσης 102 διαγνώσεις από το πρόγραμμα παραπομπές από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Επιπρόσθετα, έγιναν 316 εργαστηριακές εξετάσεις στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, 209 εξετάσεις από επαναπατρισθέντες, 208 εξετάσεις από την ιδιωτική πρωτοβουλία, 91 εξετάσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία η κατάσταση παραμένει η ίδια με χθες. Συνολικά 9 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 2 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται πέντε ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται συνολικά τέσσερις ασθενείς, δύο διασωληνωμένοι και δύο εκτός αναπνευστήρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close