ΚύπροςΥγεία

Μόλις ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο

Μονοψήφιος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων για ενδέκατη συνεχόμενη μέρα κατεγράφη στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Πρόκειται για τον πιο χαμηλό αριθμό που έχει καταγραφεί έως τώρα στη χώρα.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 1 νέο κρούσμα, σύνολο 892.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 15 (11 άνδρες και 4 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 73 έτη).
  • 19 ασθενείς νοσηλεύονται, 5 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι επιβεβαιώθηκε μόλις ένα νέο κορωνοϊού (COVID-19) μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 1,978 εργαστηριακών εξετάσεων.

Το νέο κρούσμα εντοπίστηκε μετά από 657 εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες έγιναν από ιδιωτική πρωτοβουλία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Έγιναν επίσης 758 εργαστηριακές εξετάσεις σε εργαζόμενους επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, 351 εξετάσεις σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, 161 εξετάσεις από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων και 51 εξετάσεις από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, χωρίς να προκύψουν θετικά κρούσματα.

Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν ολοκληρώθηκε καμία εργαστηριακή εξέταση.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, νοσηλεύονται συνολικά 19 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται δέκα ασθενείς, δύο εξ αυτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η κατάσταση της υγείας των ασθενών είναι σταθερή.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι συνολικά πέντε ασθενείς, ένας στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τέσσερις στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Επιπλέον, σε όλα τα νοσοκομεία, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, νοσηλεύονται σε θάλαμο τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close