ΚύπροςΥγεία

Οκτώ νεά κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το Υπουργείο Υγείας.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 8 νέα κρούσματα, σύνολο 935.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 24 (17 λόγω covid-19, 11 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 9 ασθενείς νοσηλεύονται, 4 σε ΜΕΘ, 2 διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας τα 8 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από τη διεκπεραίωση συνολικά 1,953 εργαστηριακών διαγνώσεων. Αφορούν 7 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν από σύνολο 365 δειγμάτων που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, και 1 άτομο από σύνολο 142 εργαστηριακών εξετάσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Από τα προγράμματα δειγματοληπτικών ελέγχων έγιναν 704 διαγνώσεις σε μαθητές και προσωπικό σχολικών μονάδων, 200 διαγνώσεις σε εργαζόμενους επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και εργοταξίων, 190 διαγνώσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων, κουρείων, ινστιτούτων αισθητικής, κέντρων δερματοστιξίας και χώρων εστίασης, καθώς επίσης 127 διαγνώσεις στις ειδικές ομάδες μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Έγιναν επίσης 144 εξετάσεις στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων και 81 διαγνώσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία, οι αριθμοί παραμένουν οι ίδιοι με χθες. Συνολικά 9 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 2 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται πέντε ασθενείς, ο ένας εξ αυτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται συνολικά τέσσερις ασθενείς, δύο διασωληνωμένοι και δύο εκτός αναπνευστήρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close