ΚύπροςΥγεία

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού και όχι μηδέν που ανακοινώθηκε αρχικά

Αφορούν δύο επαναπατρισθέντες και ένα μέλος πληρώματος αεροπλάνου.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ δύο ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι διεκπεραιώθηκαν συνολικά 1,194 εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς να εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, εντούτοις γύρω στις 19:00 ανακοίνωσε ότι έπειτα από νεότερη ενημέρωση που έλαβε από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης τελικά εντοπίστηκαν νέα κρούσματα.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • Τρία νέα κρούσματα, σύνολο 983.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 25 (18 λόγω covid-19, 12 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 4 ασθενείς νοσηλεύονται, 2 σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αργά το απόγευμα έγιναν ακόμα 58 εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψαν 3 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός εργαστηριακών διαγνώσεων που διεκπεραιώθηκαν σήμερα είναι 1,252 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 983.

Τα δύο από τα τρία νέα κρούσματα αφορούν επαναπατρισθέντες και το ένα μέλος πληρώματος του αεροπλάνου.

Από τα προγράμματα δειγματοληπτικού ελέγχου έγιναν, χωρίς να εντοπιστεί κρούσμα, 256 εξετάσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων, κουρείων, ινστιτούτων αισθητικής, κέντρων δερματοστιξίας και χώρων εστίασης, 141 εξετάσεις σε μαθητές και προσωπικό σχολικών μονάδων και 191 εξετάσεις σε ασθενείς που παραπέμφθηκαν από προσωπικό ιατρό και ασθενείς ειδικών ομάδων στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, λήφθηκαν 331 εξετάσεις από τον έλεγχο επιβατών, 133 εξετάσεις από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, 100 εξετάσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία και 42 εξετάσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει σταθερή για άλλη μία μέρα, αφού συνολικά 4 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται δύο ασθενείς, ενώ δύο ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close