Ουγγαρία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Jobbik

Jobbik party leader Gabor Vona, main opponent to current Prime Minister Viktor Orban, arrives to a polling station during Hungarian parliamentary election in Gyongyos, Hungary, April 8, 2018. REUTERS/Leonhard Foeger

(OnlinEpikairotita) — Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος του αλλά και από τη βουλευτική του έδρα.

Ο ηγέτης του ουγγρικού εθνικιστικού κόμματος Jobbik Γκάμπορ Βόνα (Gabor Vona) παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος και τη βουλευτική του έδρα έπειτα από τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή (8/4).

Ο Βόνα, ο οποίος εισήλθε με ακροδεξιά στολή στο κοινοβούλιο το 2010 μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και αποχωρεί από την εθνική πολιτική σκηνή φορώντας κομψό κοστούμι και γραβάτα, στέκεται μόνος σε έναν διάδρομο του κοινοβουλίου σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

“Ως υποψήφιος πρωθυπουργός του Jobbik ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα του 2018”, έγραψε ο Βόνα σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook. “Δεδομένου ότι η εκλογική νίκη δεν ήρθε, τήρησα τον λόγο μου”.

Ο Βόνα είπε πως θα συνεχίσει να εργάζεται με το Jobbiκ, αλλά όχι ως πρόεδρος του κόμματος. Και άλλοι ηγέτες της αντιπολίτευσης παραιτήθηκαν μετά την εκλογική τους ήττα.

Αποτυγχάνοντας να διευρύνει την απήχησή του στη βάση μιας ακροδεξιάς πλατφόρμας, το Jobbik μετατοπίστηκε προς το κέντρο από το 2013 καθώς ο Όρμπαν πλησίαζε όλο και περισσότερο την ακροδεξιά με την αντιμεταναστευτική του πλατφόρμα στη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

Copyright © 2018 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.