Συνεντεύξεις

Λοΐζος Βασιλείου: Η «Βουλή των Νέων» δυναμώνει και μαζί της η νεολαία

Συνέντευξη του προέδρου του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, Λοΐζου Βασιλείου, στο OnlinEpikairotita.

Για πρώτη φορά ακούγεται η απαίτηση των νέων να έχουν βήμα στη Βουλή, να έχουν φωνή, να διαβουλεύονται και δημοκρατικά να εκφράζουν την άποψη τους, ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ), Λοΐζος Βασιλείου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OnlinEpikairotita.

Ο πρόεδρος του ΣυΝΚ μας μίλησε για την «Βουλή των Νέων», τη σημασία της απόφασης που πήρε πριν από λίγες ημέρες το Υπουργικό Συμβούλιο για θεσμοθέτηση της, αλλά και για το κατά πόσο θα δοθεί ουσιαστική προσοχή στις Συνόδους της Βουλής των Νέων.

Είπε μεταξύ άλλων πως η θεσμοθέτηση της Βουλής των Νέων δίνει τη δύναμη και την ευκαιρία στο Συμβούλιο Νεολαίας να οργανωθεί καλύτερα και να προγραμματίσει την 3η Βουλή των Νέων από τώρα για το 2018. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έκανε τα λόγια του πράξεις για τη νεολαία.

“Η Βουλή των Νέων θα δυναμώσει και μαζί της θα δυναμώσει και η φωνή των νέων. Η Κύπρος αλλάζει και μας αρέσει.”Λοΐζος Βασιλείου, πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ)

Τι σημαίνει η θεσμοθέτηση της «Βουλής των Νέων» για το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και κατ’ επέκταση για τους νέους της χώρας;

Για το Συμβούλιο Νεολαίας σημαίνει πολλά. Σημαίνει πως για πρώτη φορά ακούγεται η απαίτηση των νέων να έχουν βήμα στη Βουλή, να έχουν φωνή, να διαβουλεύονται και δημοκρατικά να εκφράζουν την άποψη τους για θέματα τα οποία τους απασχολούν καθημερινά, για θέματα που αφορούν την πατρίδα τους και την Ευρώπη. Η θεσμοθέτηση της Βουλής των Νέων δίνει την δύναμη και την ευκαιρία στο Συμβούλιο Νεολαίας να οργανωθεί καλύτερα και να προγραμματίσει την 3η Βουλή των Νέων από τώρα για το 2018. Δίνει ώθηση στους υφιστάμενους νέους Βουλευτές να δουλέψουν ξέροντας πως και του χρόνου θα υπάρξει η Βουλή των Νέων. Δίνει ελπίδα στο Συμβούλιο Νεολαίας αλλά και στους νέους πως όταν διεκδικούν κάποτε κερδίζουν και πως η ελπίδα και τα όνειρα για μια καλύτερα Κύπρο μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Θα δίδεται ουσιαστική προσοχή στις Συνόδους της Βουλής των Νέων από τους αρμόδιους; Αν, ναι, τότε θα δούμε την υλοποίηση των ψηφισμάτων;

Καταρχάς, θα δοθεί το τελικό κείμενο στον Πρόεδρο της Βουλής, στον υπουργό Παιδείας και στους Προέδρους των Επιτροπών της Βουλής. Τότε η γραμματεία και οι νέοι Βουλευτές θα κυνηγήσουμε τη διαδικασία για να βάλουμε μπροστά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση τους.

Θα θέλαμε ένα καταληκτικό σχόλιο για την απόφαση αυτή του Υπουργικού και τι προσδοκάτε για την Βουλή των Νέων από εδώ και στο εξής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ που έκαναν το Συμβούλιο Νεολαίας περήφανο για τους αγώνας του, ένα μεγάλο ευχαριστώ από την νεολαία του τόπου που τελικά τους έδωσαν χώρο και χρόνο να συμφωνούν, να διαφωνούν και να ορίζουν την Κύπρο που θέλουν. Ένα ευχαριστώ σε όσους ήταν δίπλα μας στην προσπάθεια αυτή και προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, καθότι πριν 5 χρόνια μας υποσχέθηκε πως η Νεολαία θα ήταν στην ατζέντα του και έστω λίγο πριν πέσει η αυλαία έκανε τα λόγια πράξεις.

Έδωσε στο Συμβούλιο την δύναμη που χρειάζεται για να προχωράει στην χάραξη πολιτικής για την νεολαία και έδωσε σε όλους πίσω από τις κάμερες μια ευχαρίστηση πως ο χρόνος ο οποίος έδωσαν εθελοντικά τελικά άξιζε. Η Βουλή των Νέων θα δυναμώσει και μαζί της θα δυναμώσει και η φωνή των νέων. Η Κύπρος αλλάζει και μας αρέσει.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close