Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Κυβερνήτη της τελευταίας πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών

Τα πρώτα πλάνα και η πρώτη συνέντευξη του Κυβερνήτη της τελευταίας πτήσης εξωτερικού των Κυπριακών Αερογραμμών.

Σε βαρύ κλίμα και με συγκίνηση αποχαιρέτησαν τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο Κυβερνήτης, το πλήρωμα και οι επιβάτες της χθεσινοβραδινής πτήσης CY336 με προορισμό την Αθήνα – της τελευταίας πτήσης εξωτερικού της εταιρείας.

Κυβερνήτης Πτήσης CY336:  
«Ευχόμαστε να υπάρξει μια καινούρια αρχή και να ξαναπετάξει στους αιθέρες το αγρινό» ‪

Σε αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε μέσα από το πιλοτήριο ο Κυβερνήτης της τελευταίας πτήσης προς Αθήνα, Δώρος Χατζιάντωνας, μεταξύ άλλων είπε: «Σίγουρα δημιουργούνται ανάμεικτα συναισθήματα. Χαρές για το τι περάσαμε, λύπες και στεναχώρια, όλα, ένα μείγμα συναισθημάτων».

Προσθέτοντας πως, «αν είναι το τέλος όπως φημολογείται, ευχόμαστε να υπάρξει μια καινούρια αρχή και να ξαναπετάξει στους αιθέρες το αγρινό».

Ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα της πτήσης CY336 που γνώριζαν ευθύς εξ αρχής ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά, κι ας επιδίωκαν να πείσουν εαυτούς πως ήταν φήμες και πως υπάρχει ελπίδα, προσπαθούσαν να φέρουν εις πέρας την τελευταία πτήση προς εξωτερικό των Κυπριακών Αερογραμμών.

Προσπαθούσαν δειλά-δειλά να χαμογελάνε στους επιβάτες, κι ας ήξεραν πως δεν θα πετούσαν ξανά με την Εταιρεία που τους στέγαζε εδώ και χρόνια.

Δεν μπορούσαν ωστόσο να κρύψουν την πελώρια πικρία και στεναχώρια τους.

Οι επιβάτες της πτήσης μπορούσαν να διακρίνουν ότι αυτά τα πρόσωπα ανθρώπων με οικογένειες και παιδιά ήταν θλιμμένα, γιατί γνώριζαν ότι θα αναγκάζονταν με την επιστροφή στην πατρίδα να πουν -κι επίσημα πλέον- στα παιδιά τους, πως θα ‘ναι δύσκολο να μεταβούν για σπουδές ή να ζήσουν και πάλι όπως πρώτα.

Δείτε το σχετικό βίντεο ρεπορτάζ με τα αποκλειστικά πλάνα και την πρώτη συνέντευξη του Κυβερνήτη της τελευταίας πτήσης προς Αθήνα:

Ρεπορτάζ: Ζωή Παναγή 
Βιντεοσκόπηση: Ανδρέας Δαμαλάς

Διαβάστε περισσότερα

Zoe Panayi

Η Ζωή Παναγή είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και εκδότρια του OnlinEpikairotita. Σπουδές Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close