Κύπρος

Ισχυρές εκρήξεις σε στρατιωτική περιοχή στα κατεχόμενα

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης σε στρατιωτική περιοχή στα κατεχόμενα.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη συμβολή Ακαπούλκο μετά από φωτιά που ξεκίνησε γύρω στις 1:30, σύμφωνα με την «αστυνομία» του ψευδοκράτους.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι κατοχικές αρχές ανέφεραν ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας και τροχαίες διευθετήσεις έχουν ληφθεί και έκλεισαν δρόμοι.

Επίσης κάλεσε το κοινό να μην μεταβαίνει στην περιοχή και αν δουν οτιδήποτε που μοιάζει με εκρηκτική ύλη να μην το αγγίξουν και να ενημερώσουν τις αρχές.

Στην περιοχή μετέβησαν ο «πρόεδρος» Μουσταφά Ακιντζί, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι.

Μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται «γιατί όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί».

Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».

Είπε ότι οι πυροσβεστικές «υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται. Δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο υπάρχουν μικροτραυματισμοί, αφού ένας τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα και υλικές ζημιές.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της πυρκαγιάς αλλά και της φωτιάς.

Η Yeni Duzen, κάνει λόγο για εκκενώσεις περιοχών εξαιτίας της έκρηξης.

Σημειώνει ότι η διασταύρωση στο ξενοδοχείο Acapulco πέριξ του οποίου έγινε η έκρηξη, είναι κλειστή για την κυκλοφορία. Το ξενοδοχείο το οποίο γειτνιάζει με τη στρατιωτική μονάδα όπου έγινε η έκρηξη, εκκενώθηκε άμεσα.

Όπως αναφέρει η Yeni Duzen η «Διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας» ανακοίνωσε ότι οι εκρήξεις στη «Διεύθυνση Πυρομαχικών» που ξεκίνησαν γύρω στις 1:30 σταμάτησαν γύρω στις 17:00.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, Özlem Gürkut, σε δηλώσεις του στο Voice of the island, συμβούλεψε όπως οι κάτοικοι των γύρω περιοχών περιοριστούν στα σπίτια τους λόγω των ενδεχόμενων επιβλαβών ουσιών που μπορεί να απελευθερώθηκαν με την έκρηξη.

Κάλεσε το «υπουργείο Υγείας» να αυξήσει τα μέτρα που λαμβάνονται ειδικά στο Νοσοκομείο της Κερύνειας και να έχει σε άμεση διάθεση τα ασθενοφόρα για τυχών περιστατικά αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσιαστούν.

Προέτρεψε τους αξιωματικούς που επιχειρούν στη σκηνή της έκρηξης να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους και να φορούν μάσκες και άλλο εξοπλισμό. Καταλήγοντας δήλωσε ότι απαιτείται η λήψη δραστικών μέτρων για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός στρατιωτικών ζωνών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του «υπουργού» δημοσίων έργων και μεταφορών Tolga Atakan οι δρόμοι στην περιοχή δεν θα ανοίξουν για την κυκλοφορία μέχρι να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια στο οπλοστάσιο.

Σε δηλώσεις του στο BRT ανέφερε ότι υπάρχουν πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί αλλά εξαπλώθηκαν στην περιοχή και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες.

Σύμφωνα με τον BRT ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου για το περιστατικό στις 11:15.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close