Πολιτική

Ισχυρή η Τουρκία, προστατεύει Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο λέει ο Ερντογάν

Κατηγόρησε και πάλι την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη διατήρηση της έντασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται πως εμμένει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ομιλία που έκανε την Τετάρτη, απευθυνόμενος σε Τούρκους που ζουν στο Λονδίνο, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι «σήμερα υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία με ισχυρό στόλο που προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεταναστευτικό, κατηγορώντας και πάλι την Ευρωπαϊκή Ένωση πως αθέτησε τις υποσχέσεις της για οικονομική στήριξη προς την Τουρκία στην αντιμετώπισή του.

«Σήμερα υπάρχει μια Τουρκία η οποία έχει ανοίξει τις αγκάλες της και φιλοξενεί πάνω από 4 εκατομμύρια καταπιεσμένους και αδικημένους. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου πλην της Τουρκίας δεν υπάρχει χώρα που να φιλοξενεί μόνη της τόσους πολλούς μετανάστες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close