Πολιτική

ΗΠΑ: Ο Τζίμι Κάρτερ ανακοίνωσε ότι δεν πάσχει πια από καρκίνο

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζίμι Κάρτερ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχουν εξαλειφθεί όλα τα σημάδια καρκίνου του εγκέφαλου, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξετάσεις του.

Ο 91χρονος Κάρτερ ξεκίνησε τη θεραπεία τον Αύγουστο για μελάνωμα, το οποίοι είχε κάνει μετάσταση από το συκώτι στον εγκέφαλο. Τα τέσσερα σημεία του εγκεφάλου που είχαν προσβληθεί ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία.

Μιλώντας σε μερικές εκατοντάδες άτομα που είχαν παρευρεθεί σε μια εκκλησία βαπτιστών στην πολιτεία Τζόρτζια, όπου ο πρώην πρόεδρος παραθέτει μαθήματα για τη Βίβλο, ο Κάρτερ είπε πώς ούτε οι εξετάσεις του εγκεφάλου του έδειξαν ότι είχε πια την πάθηση, ούτε οι εξετάσεις του γενικά.

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παίρνει συχνές δόσεις του φαρμάκου του (pembrolizumab), που αποτελεί μια νέα θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να καταπολεμηθεί ο καρκίνος.

Ο Κάρτερ ήταν πρόεδρος από το 1977 έως το 1981. Έχει χαρακτηρίσει την προεδρική του θητεία ως αποτυχία, παρότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ειρηνική διαπραγμάτευση μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Έχασε τις εκλογές από τον Ρόναλντ Ρήγκαν, του Ρεμπουμπλικανικού κόμματος.

Ο πρώην καλλιεργητής φιστικιών έχει αφήσει μια από τις πιο πετυχημένες μετα-προεδρικές πορείες, κερδίζοντας το Νόμπελ της Ειρήνης το 2002 και παραμένοντας ενεργός σε προγράμματα, όπως τη μάχη ενάντια στις αρρώστιες στην Αφρική και την κατασκευή σπιτιών για τους φτωχούς.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close