Ο Χ. Γκουαϊδό ευχαριστεί τον Κυρ. Μητσοτάκη

Juan Guaidó

Τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση για την αναγνώριση του ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, εξέφρασε ο Χουάν Γκουαϊδό.

Ο αυτοανακηρυχθείς ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, έχει αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και σχεδόν από όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα και η Ελλάδα μπαίνει σε αυτές της χώρες, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές.

Η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία, το Ιράν, η Βολιβία και η Κούβα τάσσονται κατά του Χουάν Γκουαϊδό και υπέρ του εκλελεγμένου πρόεδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

«Εξ ονόματος ολόκληρου του λαού της Βενεζουέλας ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Ελλάδας που αναγνωρίζει τον αγώνα μας για μια ελεύθερη Βενεζουέλα. Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, θα είναι αδιαμφισβήτητα ένας μεγάλος Ευρωπαϊκός σύμμαχος στον αγώνα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο Twitter ο Γκουαϊδό.

Σχολιάζοντας την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την Βενεζουέλα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικλ Πενς, έγραψε στο Twitter ότι «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε τολμηρή ηγεσία χτες ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας».

Πρόσθεσε παράλληκα πως «Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι του λαού της Βενεζουέλας στη μάχη του για την ελευθερία».

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com