Δικαιοσύνη

Νέος πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο Στέλιος Ναθαναήλ

Νέος πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου διορίστηκε με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο μέχρι σήμερα δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Στέλιος Ναθαναήλ.

Ο Στέλιος Ναθαναήλ επελέγη από την κυβέρνηση να διαδεχθεί τον Μύρων Νικολάτο, ο οποίος αποχωρεί από την προεδρία του Ανωτάτου Δικαστηρίου με προαφυπηρετική άδεια.

Η τελετή διαβεβαίωσης του δικαστή Στέλιου Ναθαναήλ ως νέου Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, στις 10:30.

Ο νέος Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Στέλιος Ναθαναήλ γεννήθηκε στη Λεμεσό, στις 18 Φεβρουαρίου του 1953. Φοίτησε στο κλασσικό τμήμα του Παγκυπρίου Γυμνασίου Κύκκου, το 1970, και μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, μετέβη στην Αγγλία όπου σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ απ’ όπου έλαβε το 1976 τον τίτλο του LL.B (Hons). Στη συνέχεια, ανηγορεύθη σε Barrister-at-Law από το Gray’s Inn το 1977. Ενεγράφη ως δικηγόρος στην Κύπρο στις 18 Αυγούστου του 1979.

Μετά από οκταετή άσκηση του επαγγέλματος, διορίσθηκε ως Προσωρινός Επαρχιακός Δικαστής στις 10 Σεπτεμβρίου του 1987 και τοποθετήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 1988 διορίστηκε Επαρχιακός Δικαστής και την 1 Σεπτεμβρίου 1995 προήχθη σε Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή. Στις 6 Οκτωβρίου 1997 προήχθη σε Πρόεδρο Επαρχιακού Δικαστηρίου, τοποθετήθηκε δε ως Διοικητικός Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στις 10 Σεπτεμβρίου 1999. Στις 21 Ιανουαρίου 2003 ανέλαβε την Προεδρία του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και από τις 21 Ιανουαρίου 2005 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητικού Προέδρου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Από το 2001 εκπροσωπεί στο Στρασβούργο τις Δικαστικές Αρχές της Δημοκρατίας στο Consultative Council of European Judges (“C.C.J.E.”) του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αποτελείται από εν ενεργεία Δικαστές από όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου. Εκπροσωπεί, επίσης, τις Δικαστικές Αρχές στα Συμπόσια Ευρωπαίων Δικαστών σε θέματα Εμπορικών Σημάτων και Σχεδίων και σε θέματα Ευρεσιτεχνιών που λαμβάνουν χώρα ανά διετία.

Από την 1 Ιανουαρίου 2003 είναι, επίσης, μέλος του Διευρημένου Εφετείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας που εδρεύει στο Μόναχο.

Διαβάστε περισσότερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close