Λάρνακα

Κάλεσμα για εθελοντές στη Λάρνακα από τον Σύνδεσμο Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση

Ο Σύνδεσμος δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών στα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Ο Σύνδεσμος Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας απευθύνει κάλεσμα σε όσους θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά ως εθελοντές στο σημαντικό του έργου, που αποσκοπεί στην προώθηση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Αν υπήρχαν εθελοντές όλων των ηλικιών που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς, τότε ο Σύνδεσμος θα ήταν πιο λειτουργικός, αναφέρουν οι υπεύθυνοι σε άρθρο που μας απέστειλαν.

«Αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο σας, κάνετε μεγάλη διαφορά στη ζωή των ασθενών αλλά και του Συνδέσμου που χρειάζεται την εθελοντική βοήθεια για την καλύτερη λειτουργία του και για να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί μέσω των προγραμμάτων του στους ασθενείς του», προσθέτουν.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, οι εθελοντές μπορούν να προσφέρουν με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Παραλαβή πλαστικών πωμάτων από τα σχολεία της Λάρνακας και άλλους χώρους της πόλης, και μεταφορά τους στο οίκημα του Συνδέσμου.
  • Στελέχωση περιπτέρων κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων (Παζαράκια, εγγραφή μελών και φίλων).
  • Διανομή ενημερωτικού υλικού του Συνδέσμου σε εκδηλώσεις.
  • Ετοιμασία και πώληση χριστουγεννιάτικων, πασχαλινών ή άλλων χειροτεχνιών και γλυκών.
  • Συντροφιά σε ασθενείς.
  • Συνοδεία ασθενών για περίπατο και κοινωνικοποίηση τους.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στις διάφορες ενημερωτικές εκστρατείες του Συνδέσμου είναι και η εκστρατεία «Ανακυκλώνω, Προσφέρω Ελπίδα», μέσω της οποίας προωθείται η έννοια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στους μαθητές καθώς και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης για θέματα ανακύκλωσης

«Ο εθελοντισμός είναι η κινητήρια δύναμη που μας επιτρέπει να προσφέρουμε αγάπη και φροντίδα σε αυτούς που τη χρειάζονται αλλά και την ίδια στιγμή επιστρέφει στον εθελοντή ικανοποίηση και χαρά για την προσφορά του. Γι’αυτό και εμείς σας καλούμε όλους να γίνεται εθελοντές στον Σύνδεσμο μας. Μια μικρή βοήθεια από εσάς θα είναι μεγάλη παρηγοριά για τον Σύνδεσμο και τους ασθενείς. Ο εθελοντισμός είναι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας», αναφέρουν καταληκτικά οι υπεύθυνοι του Συνδέσμου.

Σύνδεσμος Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας

Ο Σύνδεσμος Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας ιδρύθηκε στις 26 Ιουνίου 1998 ως ένας μη κρατικός-μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών στα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Ο Σύνδεσμος λειτουργεί τέσσερα προγράμματα για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής στους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Τα προγράμματα αυτά είναι η Φυσιοθεραπεία, η Ψυχολογική και Κοινωνική Στήριξη, η Κατ’ οίκον Φροντίδα και η Αρωματοθεραπεία, για τα οποία ο Σύνδεσμος εργοδοτεί επαγγελματίες.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close