Απόψεις

Κάποτε είχα ένα όνειρο, να πάω στο Παρίσι

Δε χρειάζεται να πει κανείς τους λόγους που μπορεί να ερωτευτεί το Παρίσι. Το Παρίσι ήταν το Παρίσι, κι αυτό ήταν αρκετό. Η πόλη του φωτός. Του έρωτα.

Τα φώτα έσβησαν στο Παρίσι. Από χθες, στο Παρίσι επικρατεί μόνο σκοτάδι.

Παρίσι. Παρίσι. Παρίσι. Μια λέξη, μια απλή γαμημένη λέξη που γεμίζει το στόμα σου. Τη λες -ή μάλλον την έλεγες- και χαιρόσουνα ρε αδερφέ. Τώρα;

Σαν ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια του έρωτα και του εμετικού ρομαντισμού, κι εγώ, θέλησα να πάω στο Παρίσι. Μάλιστα ήταν ένας από τους λόγους που βιαζόμουν να βρω δουλειά.

Ήθελα να πάω στο Παρίσι. Ήθελα να πάω και δικό μου άνθρωπο στο Παρίσι. Επειδή το αγαπούσε. Είμαι σίγουρη ότι από σήμερα, το μισεί.

Σήμερα, κλαίει μαζί μου. Κι εγώ η ανόητη βιαζόμουν να μαζέψω λεφτά ως τα γενέθλιά του, να του κάνω δώρο το ταξίδι. Τώρα, αν το κάνω, θα είναι σα να τον στέλνω στην κόλαση.

Δάκρυα. Όσα διάβασα κι όσες εικόνες είδα, μόνο δάκρυα κατάφεραν να φέρουν στα μάτια μου. Σε αντίθεση με άλλες φορές, αντικρίζοντας την εικόνα του Πύργου του Άιφελ, τα μάτια μου με πλημμύρισαν δάκρυα πόνου.

Όχι συγκίνησης. Το Παρίσι μου προκάλεσε πόνο! Ρε, αλήθεια!! Πού ζω;

Το Παρίσι το αγαπούσα! Αγαπούσα την ιδέα ότι μια μέρα θα περπατήσω στους δρόμους του. Θα ψώνιζα στα μαγαζιά του. Θα έβγαζα φωτογραφίες που θα διακοσμούσαν το δωμάτιό μου.

Γιατί μου κλέψατε το Παρίσι μου;

Κάπου διάβασα από μαρτυρία ανθρώπου που σώθηκε, πως ένας από τους δράστες φώναξε «Ο Ολάντ τα φταίει όλα. Να μην είχε εμπλακεί..(κ.λπ. κ.λπ.)».

Όχι, ρε μαλάκα άνθρωπε ζώο, το ηλίθιο άρρωστο μυαλό σου φταίει για όλα, μετά και ο Ολάντ. Γιατί ο Ολάντ δε θα πενθεί σήμερα. Οι οικογένειες 160 ανθρώπων όμως θα το κάνουν. Ο Ολάντ πενθεί Τ-Υ-Π-Ι-Κ-Α !!!

Θέλω πολλά να πω για το Παρίσι, αλλά πονάω. Τα δάκρυα όλο καίνε τα μάγουλά μου. Δε θέλω να ακούσω κανέναν να μιλάει για το Παρίσι. Το Παρίσι πια δεν υπάρχει. Το Παρίσι δολοφονήθηκε.

160 ψυχές θα το στοιχειώνουν. Ο φόβος όλου του κόσμου θα το στοιχειώνει. Η έλλειψη παιδείας πρέπει να το στοιχειώνει.

Και το Παρίσι με τη σειρά του θα στοιχειώνει ολόκληρη την Ευρώπη. Την Ευρώπη που όλο αναπτύσσεται αλλά συνεχώς πίσω πάει..

Κι ένας στίχος από ένα τραγούδι, για το τέλος. Γιατί ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό μετά το άκουσμα των γεγονότων..:

“Τι ζήλεψες τι τα ‘θελες τα ένδοξα Παρίσια,
έτσι κι αλλιώς ο κόσμος πια παντού είναι τεκές”

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Demetra Tsipi

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Ι.Ε.Κ. ΟΜΗΡΟΣ.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close