Κύπρος

Καταδικάζει την εκδίωξη μαθήτριας λόγω μαντήλας το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) καταδίκασε την Παρασκευή το περιστατικό εκδίωξης μαθήτριας από Διευθυντή λυκείου της επαρχίας Λευκωσίας επειδή φορούσε μαντήλα.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής, στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα στο Στρόβολο και προκάλεσε τις αντιδράσεις των συμμαθητών της αλλά και της κοινωνίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΥΠΠΑΝ ανέφερε ότι καταδικάζει αυθαίρετες πολιτικές που εκπορεύονται από Διευθύνσεις Σχολείων και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη εκπαιδευτική πολιτική του, η οποία σέβεται την προσωπικότητα του κάθε μαθητή ανεξαρτήτως οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας, ταυτότητας και πεποιθήσεων.

«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα διακρίνεται για την ανεκτικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, τον σεβασμό στη διαφορετική έκφραση και την ελευθερία του λόγου καθώς και την ανάπτυξη αντιρατσιστικής συνείδησης» υπογράμμισε το αρμόδιο υπουργείο.

Ανέφερε ακόμα ότι από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε η ύπαρξη του συμβάντος, το ΥΠΠΑΝ διέταξε διερεύνησή του για να έχει ακριβέστερη εικόνα, έτσι ώστε να προχωρήσει, στις ενδεδειγμένες ενέργειες που απορρέουν από τη νομοθεσία.

«Το ΥΠΠΑΝ, μέσα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πολιτικής, εφαρμόζει προγράμματα ανάπτυξης και επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού του σχετικά με δεξιότητες, στάσεις και συμπεριφορές μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών καθώς και προγράμματα αντιρατσιστικής πολιτικής. Ιδιαίτερη δε προσοχή επιδεικνύει στην κατάρτιση των Διευθυντικών στελεχών των σχολικών μονάδων με συγκεκριμένα προγράμματα διαχείρισης της σχολικής μονάδας και του ανθρώπινου δυναμικού της» σημείωσε.

Τέλος, τόνισε εμφαντικά ότι δεν είναι αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές και πως το υπουργείο θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close