ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάργηση στρατιωτικής θητείας και πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών σε περίπτωση λύσης

Την πλήρη κατάργηση στρατιωτικής θητείας και την πρόσληψη μόνο επαγγελματιών οπλιτών φαίνεται να εξετάζουν στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρεπόρτερ.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε περίπτωση λύσης της πολιτικής διένεξης που ταλανίζει την Κύπρο, θα δημιουργηθεί Μεικτός Ομοσπονδιακός Επαγγελματικός Στρατός, ο οποίος ουδεμία σχέση θα έχει με εθελοντική θητεία στο στράτευμα, αλλά θα είναι καθαρά και απόλυτα επαγγελματικός.

Το νέο σώμα, το οποίο θα συσταθεί σε περίπτωση λύσης, θα περιλαμβάνει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους επαγγελματίες οπλίτες και θα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως η αντιμετώπιση απειλών, η τρομοκρατία, η διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, αλλά και η επιτήρηση της θάλασσας, η οποία περιλαμβάνει την ενεργειακή ασφάλεια και την διαφύλαξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, με την μορφή βεβαίως που θα προσλάβει το νέο κράτος που θα δημιουργηθεί.

Η περίπτωση λύσης πάντως πέραν της πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών, περιλαμβάνει και άλλες εξελίξεις στον τομέα της Άμυνας, καθώς θα κριθούν απαραίτητα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και αναμόρφωση του οικονομικού προγραμματισμού για την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Σημειώνεται, ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη απορρίπτει πλήρως το ενδεχόμενο εγγυήσεων, ακόμη και το δικαίωμα της Τουρκίας να επέμβει σε οποιαδήποτε περίπτωση κρίνει απαραίτητο.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα κάνεις κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)