Κατασχέθηκαν χαλούμια και αναρή από τα Κατεχόμενα

Το Τμήμα Τελωνείων κατάσχεσε 55 κιλά χαλούμια και 9 κιλά αναρή που προέρχονταν από τα κατεχόμενα.

(OnlinEpikairotita) — Το Τμήμα Τελωνείων ανακοίνωσε ότι εντόπισε και κατάσχεσε 55 κιλά χαλούμια και 9 κιλά αναρή που προέρχονταν από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησε Τελωνειακός Λειτουργός στο Οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, εντόπισε στην κατοχή προσώπου τουρκοκυπριακής υπηκοότητας, το οποίο εισερχόταν με το όχημα του από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, 55 κιλά χαλούμια και 9 κιλά αναρή.

Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθη για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε το πιο πάνω πρόσωπο.

Μετά από αίτημα του εμπλεκόμενου, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων, με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €500. Το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €300. Με την εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα παραδόθηκαν στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com