Κύπρος

Κατέρχονται σε στάση εργασίας τη Δευτέρα οι δάσκαλοι

Σε μονοώρη στάση εργασίας αποφάσισαν να κατέλθουν οι δάσκαλοι τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 07:30 μέχρι τις 8:25.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τρία επίμαχα ζητήματα που αφορούν την αργοπορημένη στελέχωση των σχολείων, τη διαφοροποίηση στο πρόγραμμα αλφαβητισμού και τους χειρισμούς του Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τις παρεμβάσεις από εξωγενείς παράγοντες, μεταξύ αυτών και οι γονείς.

Η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) για πραγματοποίηση μονόωρης στάσης εργασίας εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τις Παγκύπριες Γενικές Συνελεύσεις των μελών της οργάνωσης.

Το αποτέλεσμα της κάλπης έδειξε ότι το 93,7% (1931) των δασκάλων είπε «ναι» σε μονόωρη στάση εργασίας, ενώ το 95,3% (1964) εξουσιοδότησε την οργάνωση για τον χειρισμό του θέματος των κλιματιστικών στα σχολεία με διάφορες δράσεις και μέτρα, μη αποκλειομένων και απεργιακών.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook είπε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς το Υπουργείο Παιδείας.

Σε ανάρτηση που έκανε την Τετάρτη, ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι «Η σιωπή και η μη αντίδραση είναι συνενοχή. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Του χρόνου, να έχει έγνοια και να ξέρει ότι εάν επαναλάβει τον κακό του εαυτό, θα έχει και πάλι αντίδραση. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα σταματήσουμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση».

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close