Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό την Τετάρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν ήταν εύκολη η απόφασή του και εξήγησε τη σημασία που έχει το υψηλό αυτό αξίωμα. Έπειτα, δήλωσε πως είναι η ώρα για την Ελλάδα να αποκτήσει μία γυναίκα Πρόεδρο και αναφέρθηκε στις περγαμηνές της κ. Σακελλαροπούλου, τονίζοντας πως είναι δεν προέρχεται από την πολιτική οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να υποστηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ενδεχομένως από το ΚΙΝΑΛ. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ την επέλεξε τον Οκτώβριο του 2018 ως πρόεδρο του ΣτΕ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και σειρά ηγετικών στελεχών της Κουμουνδούρου έχουν εκφραστεί εγκωμιαστικά για το έργο της ως δικαστής.

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι η πρώτη φορά όπου μια Ελληνίδα θα καταλάβει ένα τόσο υψηλό αξίωμα, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ισότητας των δύο φύλων.

«Η Ελληνίδα παίρνει τη θέση που της αξίζει»

Ανακοινώνοντας την πρότασή του για πρόεδρο της Δημοκρατίας, o πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών.

«Όλοι μαζί ανοίγουμε ένα μεγάλο παράθυρο στο μέλλον. Με πρώτον, τον πρώτο πολίτη. Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος, ωστόσο, είναι γένους θηλυκού. Και αυτές μάς καλούν στην μεγάλη υπέρβαση. Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μία άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση: Προτείνω, λοιπόν, για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», είπε ο πρωθυπουργός.

Στο διάγγελμα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις διακρίσεις που υφίστανται οι γυναίκες.

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Έ, λοιπόν, αυτό αλλάζει, ξεκινώντας από την κορυφή. Στις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Ελληνίδα παίρνει τη θέση που της αξίζει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close