Διεθνή

Η Κίνα χτίζει νοσοκομείο σε χρόνο ρεκόρ για τον κοροναϊό

Το νοσοκομείο αναμένεται να λειτουργεί στις 3 Φεβρουαρίου 2020.

Στη Γουχάν, την πόλη της Κίνας που θεωρείται το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ξεκίνησε ένα μεγαλεπήβολο έργο οικοδόμησης ενός νοσοκομείου 1.000 κλινών σε διάστημα μόλις έξι ημερών, προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί τα θύματα του ιού – που ευθύνεται ήδη για το θάνατο 26 ανθρώπων.

Για να επισπευστεί η διαδικασία, το νέο νοσοκομείο αναμένεται να φτιαχτεί με προκατασκευασμένα κτίσματα γύρω από ένα συγκρότημα κατοικιών για εργάτες που βρίσκεται στις όχθες μιας λίμνης, στα προάστια της πόλης.

Παρότι το χρονοδιάγραμμα μοιάζει εξωπραγματικά φιλόδοξο, η Κίνα έχει παρελθόν στην fast track κατασκευή νοσοκομείων, για την αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων. Το 2003, κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Sars, περίπου 7.000 εργάτες κατάφεραν να χτίσουν το νοσοκομείο Xiaotangshan στο Πεκίνο μέσα σε μόλις επτά ημέρες.

Οι εργασίες για την ανέγερση του νοσοκομείου. Κίνα, Γιουχάν, 24 Ιανουαρίου 2020. [Photo Credit: Yuan Zheng/ΕΡΑ]
Οι αρχές της Γουχάν θέλουν να καταρρίψουν το πρωτοφανές αυτό ρεκόρ, χτίζοντας σε έξι μέρες και κατά τα πρότυπα του Xiaotangshan, το νέο νοσοκομείο της πόλης που θα απλώνεται σε έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι εργασίες ασφαλώς έχουν ξεκινήσει και είναι πυρετώδεις, ενώ οι εικόνες από το, γεμάτο με δεκάδες πολύχρωμους εκσκαφείς, εργοτάξιο της Γουχάν, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Το νοσοκομείο αναμένεται να λειτουργεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι εργασίες για την ανέγερση του νοσοκομείου. Κίνα, Γιουχάν, 24 Ιανουαρίου 2020. [Photo Credit: Yuan Zheng/ΕΡΑ]

Οι γιατροί στη Γουχάν λένε πως οι άνθρωποι πρέπει να συνωστίζονται σε ουρές για ώρες προκειμένου να εξεταστούν. Προσθέτουν πως η εξέταση για τον ιό είναι δύσκολη και πως δεν υπάρχει επαρκής προστατευτικός εξοπλισμός. Εικόνες καταγράφουν εκατοντάδες ανθρώπους που περιμένουν στριμωγμένοι στους διαδρόμους των νοσοκομείων να εξεταστούν.

Η επιδημία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχει προσβάλει 830 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26. Δέκα πόλεις της Κίνας έχουν μπει σε καραντίνα, έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια των μέσω μαζικής μεταφοράς, έκλεισαν ναοί, ενώ νοσοκομείο κατασκευάζεται στην πόλη Γιουχάν- που θεωρείται το επίκεντρο της επιδημίας- σε χρόνους ρεκόρ. Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κίνα, αλλά όχι για παγκόσμια επιδημία.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, η Κίνα αποφάσισε να κλείσει από το Σάββατο και κάποια τμήματα του Σινικού Τείχους.

Οι τάφοι των Μινγκ και το «Δάσος με τις Παγόδες», δύο άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στο Πεκίνο, επίσης θα κλείσουν από αύριο. Εξάλλου από σήμερα δεν θα είναι επισκέψιμο και το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, η «φωλιά του πουλιού».

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close