Κύπρος

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους

Σε ισχύ απόψε στις 21:00, μέχρι αύριο στις 11:00. Κυρίως στο εσωτερικό και στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς βόρειους ανέμους, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ με ριπές μέχρι 7 με 8 μποφόρ, κυρίως στο εσωτερικό και στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια.

Η κίτρινη προειδοποίηση, η έβδομη για φέτος, θα είναι σε ισχύ απόψε στις 21:00, μέχρι αύριο στις 11:00.

Η πρόγνωση σε συντομία

  • Απόψε: κυρίως συννεφιασμένος, βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, ισχυροί άνεμοι
  • Αύριο: κυρίως αίθριος και ψυχρός, ισχυροί άνεμοι
  • Αύριο (βράδυ): κυρίως αίθριος

Λεπτομερής πρόγνωση

Ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάσει σήμερα την περιοχή, ενώ πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα αναμένεται από αργά απόψε μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Ψηλή πίεση αναμένεται στη συνέχεια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βόρειοι ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη και αργότερα στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βόρειοι, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν αργά το απόγευμα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα κυματώδης, για να καταστεί σταδιακά μέχρι το βράδυ ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και αρχικά τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα ανατολικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και αργότερα λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο την Κυριακή θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close