Κύπρος

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Κύπρο — κίτρινη προειδοποίηση

Ομπρέλα, σακάκι και ζεστά ρούχα θα χρειαστούμε πριν βγούμε από σπίτι σήμερα, αφού έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να επηρεάσουν την Κύπρο μέχρι το απόγευμα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 01:00 μέχρι τις 16:00 της Πέμπτη.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση της υπηρεσίας, η συνολική βροχόπτωση μπορεί να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια έξι ωρών.

Εξαιτίας των καιρικών φαινομένων υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να εκδηλωθούν τοπικές πλημμύρες και προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες, για αυτό χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στους δρόμους, αφού ενδέχεται να υπάρξουν δύσκολες συνθήκες για τους οδηγούς από την περιορισμένη ορατότητα και ολισθηρότητα του οδικού δικτύου.

Σήμερα ο καιρός προβλέπεται να είναι συννεφιασμένος, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν το απόγευμα.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους είναι πολύ πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι 4 και αρχικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Θερμοκρασία: Στο εσωτερικό θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς, στα παράλια στους 17 βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά στους 7 βαθμούς.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ, και αργότερα ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα στα ανατολικά λίγο ταραγμένη.

Θερμοκρασία: Στο εσωτερικό θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς, στα παράλια στους 11 βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά στους 3 βαθμούς, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Οι προβλέψεις για τις επόμενες τρεις μέρες

Την Παρασκευή, προβλέπονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ το βράδυ αναμένονται περισσότερα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός προβλέπεται να είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Κυριακή, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.

Σημειώνεται πως, τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο προβλέπεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close