Απόψεις

Κοίτα έξω ζητείται ανθρωπιά…

Αγάπη, συνεννόηση, σεβασμός, αλληλεγγύη. Που μπορώ να αποταθώ; Υπάρχει κάποια ειδική μονάδα που να προσφέρει απλόχερα την συμπαράσταση, την ανιδιοτελή αγάπη; Μάλλον όχι. Θα καταβάλλουν ακόμα προσπάθειες να προωθήσουν την νέα τάση της μόδας-το λεγόμενο star system.

Κοίτα έξω! Κυκλοφορούν «μαύροι». Πρόσεχε. Μπορεί να σε ληστέψουν, ή μήπως σε βιάσουν, μπορεί ακόμα και να σε κακοποιήσουν και να σε χειραγωγήσουν και μετά να σε βράσουν σε μια κασαρόλα με τα κρεμμυδάκια. Τι θα φάνε άλλωστε οι άνθρωποι… αφού είναι φτωχοί και οι φτωχοί γίνονται κακοποιοί σε ένα ατέρμονο αγώνα επιβίωσης-και χρειάζονται να επιβιώσουν μόνο οι «μαύροι» γιατί αυτοί είναι κατά πλειοψηφία οι συνήθης ύποπτοι!

Στον δρόμο ένας κύριος αποκαλεί τον μοτοσυκλετιστή αλήτη. Ναι ένα «παλιόπαιδο» με μακριά μαλλιά που έχει πάθος με τις μοτοσυκλέτες αλλά την ίδια ώρα είναι ο πιο άριστος μαθητής του σχολείου. Θα τον πέρασε για «αλήτη» προφανώς είναι φυσικό, δεν συνάδει η εμφάνιση του με την εικόνα ενός κομψού και «καλού παιδιού».

Κοιτά έξω! Μανάδες αγωνίζονται αδιάκοπα για να βρουν στα παλληκάρια τους μια καλή και τίμια κοπέλα που θα παντρευτεί τον κανακάρη της. Κατά προτίμηση κυπριακό προϊόν… γιατί «παππούτσι που τον τόπο σου ας εν τζιαι μπαλωμένο». Μάλλον οι «ξένες» φοράνε πολύ πιο «προχώ» παπούτσια που δεν αρμόζουν στην κυπριακή περίσταση.

Κοίτα έξω! Πόσο λυπηρό… «αυτή» δεν έχει πόδι. Και είναι λυπηρό επειδή δεν είναι «αρτιμελής». Μιας και εμείς οι «αρτιμελείς» μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Βρε μπας και δεν έχουν δει ποτέ την ιστορία του Nick Vijiac, του ανθρώπου που γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, αλλά «μυστηριωδώς» δημιούργησε μια υπέροχη οικογένεια με πρωταγωνιστές στην ζωή του τα δύο αγγελούδια του.

Πολύ πιθανότερο να μην έχουν διαβάσει την ιστορία της Σιμόνα -της μπαλαρίνας που γεννήθηκε χωρίς χέρια (ναι καλά ακούσατε) και που οι καθημερινές της δραστηριότητες δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με αυτές των «αρτιμελών»! Πρόσεχε γιατί όταν δαχτυλοδείχνεις κάποιον τα υπόλοιπα δάχτυλα σου στρέφονται προς εσένα!

Ααα… και κάτι ακόμα. Ναι, εσύ! Κοίτα έξω… ζητείται ανθρωπιά!

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close