Απόψεις

✒ ΑΠΟΨΗ | Κοίτα να δεις πόσο πάει ένα “χαμόγελο”! – Του Γιώργου Χατζηγιώργη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ
Δικηγόρος, Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών


Αλέξη Τσίπρα, να μου επιτρέψεις να σου πω ότι είσαι, με διαφορά, ο πιο θεομπαίκτης και ο πιο χέστης Πρωθυπουργός από όσους έζησα!

«Έριξές» τον προκάτοχο σου, «άρον άρον», και κακήν κακώς, με τη δικαιολογία ότι «χόρευε» ό,τι του «έπαίζαν οι ξένοι»!

Εσύ με την υπόλοιπη παρέα σου, υποσχέθηκες πως θα βαράτε τα νταούλια, και θα χορεύουν οι ξένοι, στους «δικούς σας ρυθμούς», «πεντοζάλι»!

Παίξατε κύριε Τσίπρα, μα κανείς ωστόσο δεν σηκώθηκε να χορέψει…

Και προτού τελειώσει τόσο άδοξα και αποτυχημένα, η «παρτάρα» που μας υποσχέθηκες, σηκώθηκες να «ρεφάρεις», και να κάνεις το «δικό» σου… Βάρεσες μια γερή «ζειμπεκκιά» στην πίστα, έκανες το μαγκιλίκι σου: το κορμί στητό, χέρια τεντωμένα, παίρνοντας το ύφος αυτού που ξέρει πού κοιτά και πού πηγαίνει, κοιτώντας ευθεία, στο «άγνωστο»…. Έριξες και δυο-τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι στροφούλες παραπάνω ….. Το «αλαλάζον πλήθος» από κάτω, να σου πετάει γαρύφαλλα και εσύ, να κομπάζεις στο περίπου: «Γουστάρωωωωω! Τι παρτάρα έκανα ο άτιμος»!

Και ξάφνικά! Φέρνεις το «λογαριασμό» στην ελληνική βουλή, να σου νομιμοποιήσει τη χρέωση της «παρτάρας» που μας «έκανες», προτού καν αυτή μάλιστα γίνει «ξεκάθαρη»…

– Πόσαααααααααααααααααααααα;

– Τόσα βρε παιδιά! Καμιά 13αρία-15αριά δις! Μου ‘χανε ‘πει «δώσε μας 8», αλλά εμένα μου φάνηκαν πολλά, κι ήθελα πρώτα να ρωτήσω τους Έλληνες, και τους είπα, «να σας πω σε μια βδομάδα»!

Καμιά 13αριά-15αριά δις πάει ωστόσο τώρα ο λογαριασμός, με την πιθανότητα να πάει και περισσότερο. Τόσα μας έκατσαν οι διαπραγματευτικές -επ με συγχωρείτε-, οι «χορευτικές» σας ικανότητες ήθελα να πω κύριε Τσίπρα!

Αλλά ας μιλήσουμε τώρα λίγο πιο σοβαρά: 13-15 δις βρε παιδί μου; Τόσα πολλά; Τόσα πάει ένα «χαμόγελο»;

Πανάθεμα με! Τόσα πάει το χαμόγελο ενός λαού, ο οποίος ανέκαθεν, κάθε λίγο και λιγάκι, «τσιμπά» στις λαϊκίστικες υποσχέσεις και κορώνες των χιλιάδων, ανεύθυνων, λιλλιπούτειων ηγετίσκων που αναπαράγει διαχρονικώς και καθημερινά αυτή η χώρα.

Είχε λέει αρχίσει να επιστρέφει το «χαμόγελο», κάπου στα τέλη Ιανουαρίου φέτος! Τότε που, μονομιάς με την εκλογή σου, «ήρθη» αμέσως «η καταχνιά της δουλείας», κι «ανέτειλε και πάλι η ελπίδα». Και να πεις ότι άξιζε τον κόπο, πάει στα κομμάτια!

Τι θα απογίνουμε τώρα, που εδώ και δυο βδομάδες, άρχισε να «ξεθωριάζει το χαμόγελο»;

Μέγιστε οικονομολόγε, πολιτικέ, διαπραγματευτή, Αλέξη Κλασομένιους Χέστη Τσίπρα, όσο και αν δεν σε πιστεύουμε, όσο και αν δεν σε πήγαμε ποτέ, αυτό μπορούμε να σου το πιστώσουμε ως δική σου «κατάκτηση» γνώσης: ότι στη μακραίωνη παγκόσμια πολιτική και οικονομική ιστορία, ήσουν ο πρώτος ο οποίος αποτίμησε σε χρήμα την τιμή του «χαμογέλου» ενός ολόκληρου λαού!

Και τώρα που τα ‘χεις κάψει όλα, και ιδίως, το ότι μπορεί να ‘ταν η «κακή συνταγή των ξένων» που έφταιε, και το ότι οι «Εταίροι» κοιτούσανε πάντα πώς θα βλαβούν λιγότερο οι ίδιοι, ανεξαρτήτως βιωσιμότητας του χρέους και αποτελεσματικότας της συνταγής, παρακάλα να σου κάνουν την χάρη τώρα όλοι αυτοί που έφτυνες τόσο καιρό, και σου δώσουν την ευκαιρία να εφαρμόσεις τη «μνημονιάρα» που μας έφερες!

Μην ξεχάσεις να την καδρώσεις μόνο!

Εγώ πάντως αν θέλεις, μπορώ να σου συστήσω «κάποιον» που εφάρμοσε μνημόνιο, και το έκανε κάπως καλά! «Τον έστειλες» ωστόσο κι αυτόν, στη σύνταξή, γιατί δεν ήξερε να χορεύει «ζεϊμπέκκικο»!.

Υ.Γ.: «Καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Θα τα καταφέρουμε να μείνουμε στην Ευρώπη»!

Αλέξιε Χέστη Κλασομένιους Τσίπρα! Να μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω ότι εσύ έβαλες σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Show More

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close