Κορυφαίοι επιστήμονες από τη ΝΑΣΑ στην Κύπρο!

MARS - NASA
[Photo Credits: NASA]

(OnlinEpikairotita) — Μια πλειάδα κορυφαίων επιστημόνων θα βρεθεί στην Κύπρο, προκειμένου να παραστεί σε Διεθνή Διάσκεψη για αποστολές στον Άρη.

Στην διάσκεψη θα παρευρεθούν επιστημονικοί διευθυντές από διαστημικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, το Ρωσικό Ινστιτούτο Διαστήματος και ομόλογοί τους ανά το παγκόσμιο, όπως από την Ευρώπη, την Ινδία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σκοπός είναι να συζητηθεί και να αποφασιστεί η διεθνής συνεργασία και το μέλλον των επόμενων διαστημικών αποστολών στον πλανήτη Άρη.

Αυτή η πολύ σημαντική διάσκεψη διοργανώνεται από τον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), με στρατηγικό συνεργάτη του το Δήμο Λευκωσίας, και θα πραγματοποιηθεί από τις 15 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος του CSEO, Γιώργος Δανός, σε δήλωση που έκανε στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ανάφερε ότι η Λευκωσία θα φιλοξενήσει τη διεθνή συνάντηση των πιο διακεκριμένων διαστημικών επιστημόνων από τα κορυφαία διαστημικά έθνη του κόσμου.

“Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος κατάφερε να φέρει στην Κύπρο τη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής των ηγετών των κορυφαίων διαστημικών οργανισμών του κόσμου (ΗΠΑ – NASA, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλων), ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας του να τοποθετήσει την Κύπρο στο διαστημικό χάρτη” ανέφερε.

Ο κ. Δανός είπε ότι “αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κύπρο που φιλοξενούμε συνέδριο τέτοιου επιπέδου. Ο Οργανισμός μας εργάστηκε για χρόνια προκειμένου να βάλει την Κύπρο δυναμικά στον τομέα του διαστήματος και αυτοί οι μόχθοι ανταποδίδουν τα μέγιστα”.

Πρόσθεσε ότι στο διεθνές αυτό συνέδριο, θα συζητηθεί η διεθνής συνεργασία για τις μελλοντικές αποστολές που θα σταλούν για εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.

Σημείωσε ακόμη ότι η Κύπρος θεωρήθηκε η κατάλληλη τοποθεσία για το συνέδριο λόγω των διεθνών σχέσεων που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός με χώρες του κόσμου στις οποίες γίνεται διαστημική έρευνα.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Επιστημονική Οργανωτική Επιτροπή της Διάσκεψης Κορυφής, o CSEO φιλοξενεί τη διάσκεψη στη Λευκωσία, όπου πολλοί από τους νέους παίκτες στην ατμοσφαιρική έρευνα του Άρη μπορούν να συναντηθούν σε ένα φιλικό διεθνές περιβάλλον, στην άκρη της Ευρώπης, αλλά κοντά στη Ρωσία, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η Οργανωτική Επιτροπή σημειώνει ακόμη ότι προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι άλλων αποστολών στον Άρη καθώς και από τον τομέα των ατμοσφαιρικών ερευνών προκειμένου να παρουσιάσουν – στα πλαίσια ενός ευρύτερου προβληματισμού- τις προοπτικές, ευκαιρίες και συζητήσεις για μελλοντικές συνεργασίες στον Άρη.

Σημειώνεται ότι στην Κύπρο θα αποφασίσουν το είδος της συνεργασίας που θα έχουν για τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

Το συνέδριο είναι κλειστό για το κοινό αλλά αναμένεται ότι με το πέρας του θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη.

Ο Άρης θεωρείται ως ο καταλληλότερος πλανήτης για εποικισμό.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com