Κύπρος και Ελλάδα συνεννοούνται ενόψει Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθούν τη Δευτέρα, στην Αθήνα.

Nicos Anastasiades CYP - Alexis Tsipras GRE

(OnlinEpikairotita) — Συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στη συνάντηση μεταξύ των δύο θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι αναμενόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των διαβουλεύσεων της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ με τα εμπλεκόμενα μέλη και των επικείμενων διεργασιών και επαφών στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Θα συζητηθεί επίσης το θέμα της επόμενης Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σε επίπεδο αρχηγών κρατών, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι κατά τη συνάντησή των δύο στην ελληνική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας “θα συνεννοηθούν για το Κυπριακό ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και της προεργασίας που γίνεται με τις συναντήσεις της κ. Λουτ”.

Είπε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των τριμερών συνεργασιών Κύπρου και Ελλάδας με χώρες της περιοχής.

Ειδικότερα, όπως είπε, θα συζητηθεί η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com