ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Από τις 165 χώρες που ψήφισαν, η Κύπρος έλαβε την υποστήριξη των 140.

Επανεκλογή στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) πέτυχε η Κύπρος στην ψηφοφορία που διεξήχθη την Παρασκευή στην 31η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, στο Λονδίνο.

Οι χώρες που απαρτίζουν το Συμβούλιο, το οποίο λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο του ΔΝΟ για την επόμενη διετία, εκλέγονται από τα μέλη του ΔΝΟ.

Η Κύπρος ήταν υποψήφια για επανεκλογή ως ένα από τα 20 μέλη του Συμβουλίου της Κατηγορίας Γ. Από τις 165 χώρες που ψήφισαν, η Κύπρος έλαβε την υποστήριξη των 140, εξασφαλίζοντας την 4η θέση.

Η πρώτη φορά που η Κύπρος είχε εκλεγεί ως μέλος του Συμβουλίου του ΔΝΟ στην κατηγορία Γ ήταν το 1987 και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς στην ίδια κατηγορία.

Την τελευταία δεκαετία η Κύπρος επανεκλέγεται μεταξύ των πέντε πρώτων στην κατάταξη των ψήφων και η υποψηφιότητα της υποστηρίζεται κατά μέσο όρο από πέραν του 80% των κρατών μελών.

Αυτό οφείλεται στο επιτυχημένο έργο της Κύπρου στα πλαίσια των εργασιών του Συμβουλίου και των άλλων οργάνων του Οργανισμού, καθώς και των έντονων προσπαθειών που καταβάλλονται πριν και κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, αναφέρει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε δελτίο τύπου.

Αναφέρει ακόμη πως η συμμετοχή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Οργανισμού θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στις διεργασίες για λήψη στρατηγικών αποφάσεων που επηρεάζουν τη ναυτιλία και ενισχύοντας την εικόνα της Κύπρου ως διεθνής ναυτιλιακή δύναμη.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, προσφωνώντας τη Συνέλευση του ΔΝΟ, τόνισε τη σημασία που έχει η ναυτιλία για την Κύπρο και παράθεσε τις ενέργειες και δράσεις που γίνονται για περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του τομέα διεθνώς.

Αναφερόμενη στους στόχους του ΔΝΟ, η κ. Πηλείδου υπογράμμισε τη δέσμευση της Κύπρου για συνέχιση της σημαντικής συνεισφοράς της στο έργο του ΔΝΟ, στηριζόμενη στη μακροχρόνια πολιτική της στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, όπως και στην οικονομική σταθερότητα του ΔΝΟ και των συνδεδεμένων με αυτόν ιδρυμάτων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης η υφυπουργός Ναυτιλίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς της Γαλλίας, Γεωργίας, Εσθονίας, Μαλαισίας και Παναμά, όπου συζητήθηκαν ναυτιλιακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)