Κύπρος

Η Λεμεσός κέρδισε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2020

Είναι η πρώτη πόλη της Κύπρου που παίρνει κερδίζει τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού».

Τον τιμητικό τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού» για το 2020 που δίνεται από την Ευρωπαϊκή Αθλητική Ομοσπονδία Πρωτευουσών και Πόλεων (ACES Europe) κατάφερε να εξασφαλίσει η Λεμεσός.

Το ευχάριστο γεγονός για την συμπρωτεύουσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, με ανάρτηση που έκανε το Σάββατο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι η Λεμεσός είναι πλέον επίσημα η πρώτη πόλη της Κύπρου που κερδίζει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού.

«Ναι! Τα καταφέραμε πήραμε τον Ευρωπαϊκό τίτλο…. Η Λεμεσός, Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2020.», έγραψε με ενθουσιασμό στο Facebook ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Ο χάρτης με τις βραβευμένες πρωτεύουσες και πόλεις του ACES Europe.

Ο Νίκος Νικολαΐδης συνεχάρη το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού και τους Λοΐζο Μαυρουδή, Μαρία Παπαδοπούλου και Γιάννο Ζησιμίδη για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν και είχε ως αποτέλεσμα τον Ευρωπαϊκό αυτό τίτλο.

«Έναν ευρωπαϊκό τίτλο, που ήταν ο ύψιστος στόχος του Αθλητικού Γραφείου στον ένα χρόνο λειτουργίας του. Ένας τίτλος που δεν θα μπορούσε να τον κερδίσει καμία άλλη πόλη εκτός από την αθλητομάνα Λεμεσό μας», είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

 

Ο κ. Νικολαΐδης βρίσκεται στην Αθήνα για το επιστημονικό συνέδριο που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Λεμεσού με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών εις μνήμη του Λεμεσιανού και ιδρυτή του Παντείου, Γεώργιου Φραγκούδη, και περισσότερα για την τιμητική διάκριση της Λεμεσού θα ακολουθήσουν τη Δευτέρα.

«Με αυτό τον τίτλο θα πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ότι η Λεμεσός μας μπορεί για ακόμη περισσότερα. Το οφείλουμε στους 6 αθλητές μας που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Το οφείλουμε σε όλους τους αθλητές που γέννησε η πόλη μας. Το οφείλουμε στη Λεμεσό μας και στην Κύπρο μας», είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού μέσω Facebook.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close